Předvolební ZPRÁVY Z REGIONŮ: Na Olomoucku si stěžují na stav silnic, vadí i byrokracie

Olomoucký kraj

Krajské volby 2024: Olomoucký kraj

Štáb CNN Prima NEWS v rámci předvolebního vydání pořadu ZPRÁVY Z REGIONŮ vyrazil do Olomouckého kraje. Místní vidí problémy v byrokracii, ale také infrastruktuře. Špatný stav silnic nižších tříd připustil i hejtman Josef Suchánek (STAN).

Olomoucký kraj obývá více než 630 tisíc lidí. Svou historií a lidovými tradicemi je neobyčejně bohatý. Místní se ale potýkají i s problémy. „Kamkoliv přijedeme, stěžují si na radnicích na obrovské papírování a byrokracii, a to i co se týče například opravy kousku chodníku,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Tomáš Petržela.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přehled o kandidátech i názory místních. Sledujte krajské předvolební speciály na CNN Prima NEWS

Na to samé prý upozorňují například i zemědělci. „Říkají, že stejnou dobu, jakou stráví na poli, musí strávit i u počítače vyplňováním nejrůznějších formulářů a tabulek,“ uvedl Petržela. Opravdu velkým problémem jsou podle něj ale silnice. „Sám hejtman Josef Suchánek říkal, že dluh Olomouckého kraje, co se týče silnic nižších tříd, je několik miliard korun a rok od roku roste. To znamená, že se stav silnic zhoršuje rychleji, než je stíhají opravit,“ sdělil reportér CNN Prima NEWS.

CNN Prima NEWS vysílá od 2. září speciální předvolební vydání pořadu ZPRÁVY Z REGIONŮ. V rámci 13 speciálů představí moderátorka Markéta Fialová spolu s regionálními reportéry postupně všechny kraje České republiky. Jak se v nich žije? Co by chtěli jejich obyvatelé zlepšit, a co naopak chválí? Nechybí ani představení kandidátů na hejtmana i do Senátu v obvodech, ve kterých se tento rok volí.

Všechny podstatné informace o Olomouckém kraji najdete v reportáži v úvodním videu článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rakušan v kampani zkritizoval sebe, shodli se experti. Podivný výrok ministra je překvapil

Tagy: