Krvavá roztržka v Plzni. Cizinci prý hodili po agresorovi půllitr, skončil v nemocnici

Při roztržce v Plzni po agresorovi cizinci hodili půlitr a zranili ho.

Pobodaná v Plzni

Kriminalisté vyšetřují krvavou roztržku, která se odehrála v neděli večer v Plzni. Tři muži se tam poprali, pro jednoho museli jet záchranáři. Skončil pořezaný po celém těle. Podle svědků to však byl právě on, kdo celý konflikt vyvolal.

Martinská ulice v centru Západočeské metropole. Místní sem rádi chodí na večeře nebo na skleničku. Hosté zdejších podniků ale v neděli měli jinou podívanou. Podle informací CNN Prima NEWS se v podniku měli poprat tři muži, jejich konflikt následně vyústil v pobodání jednoho z nich.

„21letý muž utrpěl bodnořezné zranění, lékařka ho transportovala na akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín,“ uvedla mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová. V době příjezdu štábu kriminalisté vyslýchali dva muže a jednu ženu. Právě ji vyšetřovatelé následně převezli na služebnu.

Oba podezřelé muže následně policisté doprovodili v poutech do služebního vozu. Redakce CNN Prima NEWS hovořila s mužem, který celou situaci pozoroval z přilehlého podniku. Velkou roli v potyčce podle něj sehrál alkohol. Incident měl vyvolat opilec, slovně prý útočil na muže a ženu, kteří seděli v jednom z barů.

„Právě ty napadl, přitom seděli naprosto v klidu. Zraněný je právě ten místní zmetek, ti cizinci za nic nemohli, jenom se bránili,“ sdělil svědek. Agresor, který konflikt vyprovokoval v podniku pracuje a mezi štamgasty je známý svým impulzivním chováním. „Vyprovokoval je. Svlékl si triko a říkal: ‚Jdeme na férovku.‘ Ti Ukrajinci udělali to, že vzali prázdný půllitr a mrskli ho po něm. Pak vzali druhý, kterým ho trefili,“ popsal situaci svědek.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví a výtržnictví,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová. Kriminalisté teď musí rozplést pavučinu událostí, které předcházely mužovým zraněním. Pomoci by jim v tom měly i vyžádané znalecké posudky a odborná vyjádření. V případě, že mužům prokážou vinu, mohou oba skončit až na několik let za mřížemi.

Tagy: