Syn slavné moderátorky promluvil o nemoci své matky. Podle lékařů způsobil demenci alkohol

Syn bývalé moderátorky Wendy Williamsové, jejíž zástupci ohledně její diagnózy před nedávnem šli s pravdou ven, prozradili, jak moc velkou roli hrál alkohol v matčině diagnóze. Frontotemporální demence je způsobená alkoholismem, řekli lékaři Kevinovi Hunterovi Jr. O matčině nemoci syn promluvil v dokumentu uvedeném stanicí Lifetime.

Kevin Hunter Jr. ve dvoudílném dokumentárním snímku stanice Lifetime Where Is Wendy Williams? vysvětlil, že alkohol negativně ovlivnil zdravotní stav jeho matky, někdejší moderátorky Wendy Williamsové.

ČTĚTE TAKÉ: Slavná moderátorka si vyslechla mrazivou diagnózu. Trpí stejnou chorobou jako Bruce Willis

Že je na vině právě alkohol, mu sdělili lékaři. „V podstatě řekli, že protože tolik pila, začalo to ovlivňovat její myšlení a mozek. Takže podle mě zkrátka uvedli, že demence byla způsobená alkoholem,“ pokračoval třiadvacetiletý mladík.

Devětapadesátiletá Williamsová se o poškození mozku poprvé dozvěděla v roce 2019, když nastoupila do odvykacího zařízení na Floridě. Dlouho však neznala konkrétnější diagnózu, tu si vyslechla až o čtyři roky později, a to že se jedná o frontotemporální demenci a afázii.

Pravdu o jejím závažném onemocnění se zástupci bývalé moderátorky, které bylo soudně nařízené opatrovnictví, rozhodli zveřejnit minulý týden, aby vyvrátili fámy, jež se o jejím zdravotním stavu šířily. Stejnou diagnózu jako Williamsová si v uplynulých letech vyslechl také hollywoodský herec Bruce Willis.

Frontotemporální demence je druhým nejčastějším degenerativním onemocněním mozku. Ve srovnání s Alzheimerovou chorobou přichází v relativně nízkém věku (týká se padesátníků). Typickými příznaky jsou změna charakteru a porucha zpracování emocí. V některých případech může dojít i k pomalu postupující ztrátě řeči (afázii).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Začala jsem věřit, že vše dobře dopadne, říká Slováčková. Prozradila, kde bere energii

Tagy: