Sledujte ZÁZNAM Co Čech, to politik: Dá se podle videa odhadnout diagnóza Zemana?

Miloš Zeman

Co Čech, to politik! (1021)

Hradní kancléř Vratislav Mynář ve čtvrtek odhalil video z týden staré schůzky v Ústřední vojenské nemocnici, kdy prezidenta Miloše Zemana navštívil předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Je přístup, kterým Hrad přistupuje k informování o zdravotnímu stavu prezidenta, v pořádku? A dá se podle videozáznamu poznat, jakou chorobou Zeman trpí? Těmito a dalšími otázkami se budou od 18:00 v pořadu CNN Prima NEWS Co Čech, to politik zabývat advokát Tomáš Sokol, lékař Jan Hnízdil a šéfredaktor Zdravotnického deníku Tomáš Cikrt. Diskuzi můžete sledovat živě na CNN Prima NEWS i v tomto článku.

Mynář je přesvědčen, že hradní kancelář ohledně informování zdravotního stavu Miloše Zemana nijak nepochybila. „Není tomu u nás jako v prezidentských republikách, kde hlava státu rozhoduje o použití jaderného materiálu a musí být 24 hodin k dispozici,“ řekl.

Zeman na setkání trval

Sám připustil, že zprávu od lékařů ÚVN, která hovoří o Zemanově neschopnosti vykonávat pracovní povinnosti, obdržel už 13. října, tedy den před prezidentovou schůzkou s Vondráčkem. Kancléř se ale zároveň hájil tím, že zprávu obdržel až v době, kdy už byla návštěva domluvená. Proč ji ale po zjištění nových skutečností nezrušil, během brífinku nezmínil.

Mynář stejně jako Vondráček tvrdí, že na setkání trval Zeman. Hradní kancléř také potvrdil Vondráčkovu výpověď, že předsedu Sněmovny k Zemanovi doprovodili policisté. To ovšem policie oficiálně popřela.

Tagy: