Sledujte ZÁZNAM Hlavní zprávy: Jak přesvědčit mladé k očkování? Ve hře jsou tresty i odměny

Očkování

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Vláda ani odborníci už nevědí, jak donutit co nejvíce mladých lidí k očkování. Někteří je mají v plánu motivovat pozitivně, jiní by na to nejraději šli přes rezolutní nařízení a případné postihy. Nejen o tom v Hlavních zprávách od 18:55.

Do podzimu budou pravděpodobně naočkovaní všichni, kdo o to mají zájem. Nenaočkovaných lidí můžou zůstat statisíce. Hlavně mladých, kteří nejsou naočkovaní, je totiž pořád více než polovina. První dávku má za sebou jen třetina z kategorie od 16 do 29 let. Kompletní očkování má jen necelých osm procent mladých. Premiér Babiš se chce inspirovat v zahraničí a mládež motivovat pozitivně – navrhuje soutěž o tenisky nebo levnější mobilní data. Vědec Jan Konvalinka by naopak pro neočkované zdražil zdravotní pojištění. Nejen o tom budou Hlavní zprávy od 18:55 na Primě a CNN Prima NEWS.

Další páteční program na CNN Prima NEWS:

Questovy divy světa od 20:15

Hvězdný moderátor CNN Richard Quest vám představí nejvýznamnější velkoměsta světa. S pomocí místních obyvatel se snaží proniknout do duše měst a odhalit všechny jejich divy.

Zprávy od 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

360° Pavlíny Wolfové

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my také.

Zprávy od 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: