Sledujte ZÁZNAM: Rath zamířil domů, v Hostivicích ho čekalo přivítání. Co vzkázal veřejnosti?

David Rath

Rath dostal od Svazu pacientů dar

Exministra zdravotnictví Davida Ratha čeká oficiální přivítání. Uskuteční se v Hostivicích, odkud pochází. Nečekaná akce nejspíše začne v 16:40 a Rath by měl veřejně promluvit. Politik opustil bránu brněnské věznice v úterý dopoledne, za mřížemi měl původně strávit sedm let za korupci. Z trestu si odpykal více než polovinu. Přímý přenos můžete sledovat v tomto článku.

Bývalý ministr zdravotnictví David Rath zatím s novináři nemluvil, po svém propuštění pouze nastoupil do dodávky před věznicí, zhruba v půl dvanácté dopoledne, kdy opustil bránu brněnské věznice. Jen o několik hodin později by měl promluvit na oficiálním přivítání v Hostivicích, tedy místě, odkud pochází

Právě do zastupitelstva Středočeského kraje byl Rath zvolen v říjnu 2008, v listopadu téhož roku se stal hejtmanem. Jeho působení si však vyžádalo kritiku, a to například kvůli systému přidělování dotací. Některé totiž putovaly do Hostivic, kde žil.

V květnu 2012 pak Ratha zadržela policie se sedmimilionovým úplatkem, který si nesl v krabici od vína. Pražský vrchní soud později uznal Rathovu vinu v případech ovlivňování tendrů na rekonstrukci zámku Buštěhrad na Kladensku a budovy gymnázia v Hostivicích nedaleko Prahy.

Přímý přenos z přivítání můžete sledovat v tomto článku.

Tagy: