Sto mrtvých na silnicích za tři roky. Česká Kobra 11 proto otevře nové oddělení

Kvůli neukázněným řidičům a tragickým nehodám na silnicích v Královéhradeckém kraji vznikne další dálniční oddělení. Zhruba dvě desítky policistů budou střežit hlavní tahy a dohlížet na bezpečnost. V kraji za poslední tři roky totiž na silnicích vyhasla bezmála stovka životů.

V roce 2018 při nehodách v Královéhradeckém kraji vyhaslo 18 životů, o rok později 48 a v roce 2020 nehody nepřežilo 25 lidí. Za první čtyři měsíce zemřelo už dalších osm.

Policisté z nového dálničního oddělení budou dohlížet hlavně na silnice ve směru na Mladou Boleslav, na Hradec Králové nebo na hlavní tah do Krkonoš. „Z počátku bude na oddělení v nepřetržitém režimu službu vykonávat osmnáct policistů,“ popisuje mluvčí policie Lucie Konečná.

Policisté si od nového dálničního oddělení slibují, že by mohla čísla ve statistikách tragických nehod klesnout. „Výrazně se tím zvýší akceschopnost policie na páteřních komunikacích 1/35 a 1/16 a tím bude zajištěn pružnější a komplexnější výkon služby,“ dodává Konečná.

Policisté z nového oddělení v Hořicích v okrese Jičín budou dohlížet i na motorkáře, kteří najíždějí na závodní okruh, kde se jezdí legendární závod 300 zatáček Gustava Havla. Podle informací CNN Prima NEWS bude nové dálniční oddělení otevřeno už v září.

Tagy: