RADAR: Česko čekají spalující tropy. Výheň ukončí silné bouřky, podívejte se, kde udeří

Vedra (ilustrační snímek)

Počasí (17.7.2024 6:50)

Teploty přesahující 30 stupňů Celsia Česko jen tak neopustí. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ve středu by měly teploty místy vystoupat na 31 stupňů. Na konci týdne však nastanou skutečné tropy a teploty se budou blížit 35 stupňům. Místy se také vyskytnou dešťové srážky, které mohou být na konci víkendu i silné.

Během středy by mělo být většinou oblačno, zejména na jihovýchodě se vyskytnou přeháňky a bouřky, vyplývá z předpovědi ČHMÚ. Oblačnosti bude od odpoledne ubývat. Maximální denní teploty dosáhnou až 28 stupňů Celsia, na jihu Moravy může být až 31 stupňů. Tropická by mohla být i noc na čtvrtek. Minimální noční teploty by se měly pohybovat mezi 21 a 17 stupni.

ČTĚTE TAKÉ: Agresivita, panické ataky i deprese. Jak působí extrémní vedra na lidský mozek?

Ve čtvrtek by mělo být jasno až polojasno. Denní maxima by se měla pohybovat mezi 27 a 31 stupni Celsia. Ještě tepleji by mělo být v pátek. Maxima by měla vystoupat až na 32 stupňů. Kromě toho by přes den mělo být polojasno až skoro jasno, zejména na horách se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky či bouřky.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu nad časovou osou příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Jasno až polojasno by mělo být také v sobotu, stejně jako předchozí den se mohou na horách ojediněle vyskytnout přeháňky či bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 29 a 31 stupni Celsia.

Neděle má být nejteplejším dnem týdne. Teploty se vyšplhají až ke 34 stupňům Celsia. Obloha by na konci víkendu měla být jasná až polojasná. Během dne bude od západu přibývat oblačnosti a v Čechách se mohou vyskytnout i silné bouřky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Následky velkých bouřek: Přes tisíc výjezdů hasičů, zatopené domy a domácnosti bez proudu

Tagy: