Záběry demolice ruských obrněnců. Okupanty drtí nálety ukrajinských sebevražedných dronů

Služba bezpečnosti Ukrajiny udeřila pomocí sebevražedných dronů.

Služba bezpečnosti Ukrajiny udeřila pomocí sebevraždených dronů

Speciální skupina Alpha ze Služby bezpečnosti Ukrajiny (SBU) provedla několik úspěšných úderů na ruskou armádu. Využila k tomu sebevražedné drony, s jejichž nálety si posádky obrněnců často nedokážou poradit. Na sdíleném videu je vidět několik explozí v bezprostřední blízkosti okupantů i destrukce nepřátelských vozidel. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Podívejte se na práci naší skupiny ‚A‘, která zasahuje chirurgickým způsobem v nejžhavějších místech války. Rusové u Avdijivky doslova hoří. Naši vojáci, bok po boku se svými kamarády z obranných sil, nemilosrdně likvidují okupanty,“ uvedla SBU ve svém prohlášení na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: České záběry z Avdijivky. Obraz zkázy a zmaru. Město je téměř srovnané se zemí

Na videu je vidět sestřih úderů na nejrůznější kusy ruské těžké techniky včetně tanků, bojových vozidel pěchoty BMP i na transportní vozy, které na frontu obvykle převážejí živou sílu, munici, pohonné hmoty či další zásoby.

Účinnost sebevražedných dronů ukazují záběry pořízené průzkumnými bezpilotními letouny. Některé z úderů vedly k totální likvidaci ruských vozidel i přítomné pěchoty. „Poslední moment pro okupanty a jejich obrněnou techniku na Ukrajině,“ komentovalo snímky ukrajinské ministerstvo obrany.

SBU používá sebevražedné drony s výbušnou municí v posledních měsících poměrně běžně. Nyní může ukrajinské armádě naplno pomáhat v zadržování nepřítele u doněcké Avdijivky, kde okupační armáda trpí vysokými ztrátami.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za poslední rok a tři čtvrtě o 313 tisíc vojáků, 5 362 tanků, 10 086 dalších obrněných vozidel, 9 973 transportních vozidel, 8 471 dělostřeleckých systémů, 324 vrtulníků, 322 letounů a 5 649 dronů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Čísla však nelze nezávisle ověřit.

Tagy:
válka vojáci dron Ukrajina bezpilotní letoun drony ztráty Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika Služba bezpečnosti Ukrajiny SBU Doněcká oblast Avdijivka sebevražedné drony