Nejbrutálnější dětský zločin v Česku: Školák ubodal a zneužil kamarádku, nikdy za to neseděl

Dívku zavraždil její dvanáctiletý spolužák.

Uplynulo 20 let od brutální vraždy na Kladensku

Uplynulo 20 let od brutální vraždy v Kmetiněvsi na Kladensku. Tehdy dvanáctiletý chlapec brutálně ubodal svou o rok starší spolužačku, kterou následně pohlavně zneužil. Dívka se vracela od své kamarádky z nedaleké vesnice. Nezletilého vraha usvědčil až odebraný vzorek DNA.

„Je teprve druhý lednový den a Česko už má za sebou první letošní vraždu. Otřesný čin se odehrál u Kmetiněvsi na Kladensku. Neznámý vrah tam zabil teprve třináctiletou dívku,“ zaznělo v lednu 2004 ve zprávách.

ČTĚTE TAKÉ: Za každý rok ve vězení se vrah z Teplic plánoval mstít. Chtěl zapálit hernu a zabil policistu

Útočník dívku pobodal a pak ji na poli znásilnil. Mrtvá ležela u potoka nedaleko silnice vedoucí mezi poli. Hrůzný případ otřásl nejen obyvateli okolních vesnic ale i zkušenými kriminalisty. Okamžitě tak začalo pátrání po vrahovi.

Policisté pátrali také mezi místními. Hlavního podezřelého ale po pár dnech vyloučili na základě genetických vzorků. Kriminalisté se ocitli opět na začátku. Dlouhé měsíce bylo pátrání po vrahovi dívenky bezvýsledné. Kriminalisté se tak rozhodli pro rozsáhlé testy DNA. Okruh osob postupně rozšiřovali i na neplnoleté chlapce. Pozitivní výsledek ukázal až vzorek číslo 632.

„Pachatelem je chlapec mladší patnácti let, proto nemůžeme žádné bližší informace poskytnout,“ uvedla tehdejší mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Vrahem byl teprve dvanáctiletý spolužák zavražděné.

Znalci zjistili, že chlapec trpěl nebezpečnou úchylkou, útočným sadismem s nekrofilními sklony. Takového člověka vzrušuje, když oběť trpí, je znehybněná. Jeden z nejbrutálnějších dětských zločinů skončil před soudem, chlapec si za něj ale kvůli svému věku trest nikdy neodpykal.

Nezletilý surový vrah nakonec skončil ve výchovném zařízení. Léčil se na sexuologickém oddělení v pražských Bohnicích a podstoupil i takzvanou chemickou kastraci. Dostával látky, které tlumily jeho potenci a sexuální choutky.

V roce 2010 ale zařízení opustil jako svobodný člověk s čistým trestním rejstříkem. Kdo by ale čekal, že se polepšil, je na omylu. Po propuštění byl opakovaně trestaný za násilí, loupeže, ale třeba i za jízdu pod vlivem alkoholu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Diváci CNN Prima NEWS opět pomáhali. Díky nim mají okradení hasiči z Černous nové vybavení

Tagy: