V neděli si užijeme sluníčka, naměříme 24 °C. Začátek nového týdne bude spíš zatažený

Zamračené nebe

Zatímco v neděli si ještě užijeme sluníčka, nový pracovní týden přinese zataženou oblohu. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude na většině území převážně zataženo až oblačno. Denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C. O víkendu se pak mírně ochladí.

V neděli bude polojasno až skoro jasno. Odpoledne a večer začne přibývat oblačnost a v noci na horách na severu se vyskytnou přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 20 až 24 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 15 °C. Povane mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

V pondělí zpočátku bude jasno až polojasno. Během dne začne od západu přibývat oblačnost a později v Čechách se na většině území vyskytnou přeháňky, místy také bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C, v údolích ojediněle na 3 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 22 až 26 °C, na severovýchodě naměříme kolem 20 °C. Vát bude slabý proměnlivý, přes den mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

V úterý bude zataženo až oblačno. Na většině území se vyskytnou přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C, na západě kolem 17 až 21 °C.

S podobným počasím počítejme také ve středu. Bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Během dne se vyšplhají na 16 až 21 °C, na jihovýchodě naměříme až 24 °C.

Koncem týdne se ochladí

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, zejména na severu se může vyskytnout déšť nebo přeháňky. Večer budou srážky postupně ubývat. Nejnižší noční teploty dosáhnou 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 17 až 21 °C. Vát bude mírný, během dne čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Polojasno až oblačno bude také v pátek. Místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. V noci se budou teploty pohybovat mezi 12 až 8 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 6 °C. Během dne naměříme 18 až 22 °C, postupně se bude ochlazovat. Až do neděle se budou denní teploty pohybovat mezi 15 až 19 °C.

Tagy: