Z těch barev až oči přecházejí: Hledáme kočičí domovy

Želvovinová Momo

Prima Mazlíček: Inzerce 6. díl

V dalším díle našeho pořadu Prima Mazlíček jsme byli navštívit útulek Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi. Většinou přijímají hlavně opuštěné kočičky. Musíme říct, že takových vybarvených krasavců a krasavic jsme pohromadě dlouho neviděli.

Filípek

Zrzeček Filípek je asi roční mazlivý kocourek. Je velmi hodný. Hledá domov v domku s bezpečným výběhem, jak je zvyklý. Mladičký kocourek má moc rád mazlení. Může být jedináčkem, ale není dominantní a zvládne i další kamarády. V útulku se hned „zařadil“. Je to  bezproblémový větší kluk. Do nové rodiny půjde kastrovaný.

Jéňa

Celý černý, hodný, klidný kocourek Jéňa hledá také domov. Jeho černobílý bráška Péťa už domov našel. Ale jak už z našeho pořadu víte, celočerná zvířata domovy hledají déle a to je příklad i Jéni. Je to asi rok a půl starý kocour. Jéňa je mazlivý, když sám přijde, ale jinak má rád svůj klid. Chování v náručí nemá rád. Bude potřebovat možná delší dobu na to, aby si v nové rodině zvykl. Vypadá to, že se poměry útulku Jéňovi zamlouvají –⁠ věnují mu pozornost, ale nechovají ho. A když nechce, tak ho nehladí. Možná by také pomohla společnost další kočičky v novém domově. Útulek je přestupní stanice a nemůže být trvalým domovem. Jéňa je kastrovaný.

Ivetka – Paní z Loretánského podhradí

Ivetka je asi roční modrooká „siamka“, která hledá domov v bytě. Dostala se do útulku nedávno a zatím s ošetřovatelkami nemluví, je bojácná. I na nás při natáčení trochu prskala. Hledá tedy rodinu, která má zkušenosti a bude se o ni starat s laskavou trpělivostí. A nenechá se hned odradit. Ivetka chce být jedinou kočičkou doma. Je kastrovaná.

Želvovinová Momo

Želvovinová dostala jméno podle svého krásného zbarvení. Jsou jí asi dva roky. Je to hodná kočička. V útulku jí přezdívají Momo. Hledá domov s bezpečným výběhem. Je zpočátku nesmělá, pomohla by jí společnost kocourka, kočičky v novém domově. Ale může být také jedinou kočičkou doma, s laskavou trpělivostí od osvojitelů si zvykne, jen to může trvat delší dobu. Je kastrovaná.

Juliána Bíločerná

Juliána se dostala do útulku se svými 3 dětmi – kocourky. Ti už ale domov našli. Juliánka je asi dvouletá, momentálně již kastrovaná, milá holka. Je zatím nesmělá, potřebuje trochu trpělivosti a laskavosti, aby si zvykla.

Honzík

To je správný, hladivý mourek. Honzovi jsou asi dva roky. Hledá domov v domku s bezpečným výběhem. Nebyl moc zvyklý na kontakt s lidmi, ale stal se z něj kontaktní, milý, správný kocourek společník. Žádá si pozornost slabým hláskem. I kocouři ho mají rádi, malým i větším koťátkům v útulku dodává jistotu. Je to takový útulkový taťka. Honzík bude potřebovat trochu trpělivosti, jako každá kočička. Může být jediným, mazleným kocourkem doma, ale společnost snášenlivé kočičky by přivítal. Cestu k jeho srdci si najdete syrovým masem, které miluje a je to pro něho pochoutka. Honzíček je kastrovaný.

Na kočičky se můžete přijít podívat po předběžné domluvě.

Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi:

Na pláni 31

150 00, Praha 5

Petra Soběslavská:

+420 603 225 948

Spolu s partnerem pořadu Nativia - české krmivo pro psy a kočky pro vás máme soutěž nejen o to, co chutná, ale i o to, co váš chlupáč potřebuje, aby byl nakrmený a spokojený.

DOUSOUTĚŽENO! Malí, velcí, štěňata i zasloužilí senioři – zkrátka všichni psi si rádi pochutnají na misce plné dobrot!...

Posted by Prima Mazlíček on Saturday, May 7, 2022

Tagy: