CNN Prima News Asociace malých a středních podniků

Asociace malých a středních podniků

Výpis příspěvků ke štítku „Asociace malých a středních podniků“

Lidé se do hospod nehrnou. Mnozí se bojí koronaviru, jiní si zvykli pít doma

Zavřené restaurace a bary jen složitě lákají zpět své někdejší zákazníky. Už několik týdnů mají sice otevřené nejen zahrádky, ale lidé se nehrnou. Mnozí se totiž stále bojí koronaviru, jiní si jednoduše zvykli popíjet doma. Situace je nejhorší v menších městech. Podle průzkumů se do restaurací bojí každý desátý Čech, který je dříve běžně navštěvoval.

Na podzim se může znovu zavírat, připustil Havlíček. Restaurace omezení odmítají

Nikdo soudný nemůže dát garanci, že na podzim nebudou další omezení, uvedl ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Spolu s restauratéry věří, že režim bezpečné provozovny bude fungovat podle plánu. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na brífinku o budoucnosti gastronomie dodala, že kvůli soudu už nebude možné vyhlásit lockdown bez nouzového stavu.

Neočkovaným nenaléváme. Restauratéři hosty kontrolovat nebudou, stačit bude vývěska

V restauracích hostinští nebudou kontrolovat očkování či negativní testy na koronavirus, stačí, když vyvěsí sdělení, že obsluhováni budou jen hosté splňující podmínky stanovené ministerstvem zdravotnictví. Při případné kontrole hygieniků se pak z nedodržení vládního opatření bude zodpovídat host, nikoliv provozovatel podniku. Zástupce Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) Luboš Kastner ve středu večer uvedl, že jde o výsledek dohody s hlavní hygieničkou Pavlou Svrčinovou.

Vyzývám restauratéry, ať se chovají zodpovědně, hrozí horší omezení, zdůraznil Kastner

Doporučil bych všem gastronomům a restauratérům, ať se chovají zodpovědně, protože to je jediná cesta k tomu, abychom nebyli omezeni, vyzval v pořadu 360° Pavlíny Wolfové Luboš Kastner, zástupce restauratérů v rámci Asociace malých a středních podniků. Restaurace, hospody a bary jsou od středy kvůli pandemii koronaviru zavřené. Jídlo mohou prodávat jen přes výdejní okénko do osmi večer. Výjimku dostaly pouze hotelové restaurace, což vláda zdůvodnila tím, že chtěla zajistit jídlo pro ubytované hosty.