Ceny na českých koupalištích vzrostly. Kolik průměrně utratíte za den u vody?

Teplé počasí láká národ na koupaliště.

Ceny na koupalištích

Sluníčko a tropické teploty vzduchu lákají Čechy na koupaliště. Jak zjistili reportéři CNN Prima NEWS, ceny vstupného a občerstvení na některých koupalištích oproti loňskému roku vzrostly. Svou průměrnou útratu nastínili i dotázaní návštěvníci.

Na zlínském koupališti letos ceny vstupného zdražily o 20 korun. Dospělý návštěvník si musí připravit 150 korun, děti 110 korun. „Ceny by mohly být nižší, ale teď se zdražuje všechno,“ konstatoval pro CNN Prima NEWS jeden z oslovených návštěvníků. „Mně zdražení nevadí. Já si raději připlatím, protože to je tady perfektní,“ uvedl další.

ČTĚTE DÁLE: Aktivisté se vykáleli do rybníka britského premiéra. Pochlubili se videem, policie je zatkla

Konkrétně na zlínském koupališti se lidé mohou těšit na nově zrekonstruovaný bufet  s rozšířenou nabídkou jídla a pití. Podle prodejce jde nejvíce na odbyt osvědčená klasika jako hranolky, párky, zmrzlina a samozřejmě pivo. Pitelnost zlatavého moku ocenili i strávníci. „Pivo tady mají výborné. Voda je super. Ceny jsou o něco dražší než loni, ale vůbec nám to nevadí,“ ujistil reportéra jeden z respondentů.

Naopak na pražském koupališti Biotop Radotín vyjde celodenní vstupné pro čtyřčlennou rodinu na 480 korun. Dobrou zprávou je, že děti do šesti let mají vstup zdarma. V místním bistru jde nejvíce na odbyt kuřecí steak a krkovice s chlebem. Jedna porce vyjde na 109 korun. Za pivo, či nealkoholickou alternativu v podobě malinovky, hosté zaplatí 40 korun. „Za jídlo tady určitě necháme tři sta, možná čtyři sta,“ prozradil oslovený návštěvník.

Dlouhé období tropických teplot může mít negativní vliv na vodu zejména v přírodních koupalištích. Nepřítelem kvality vody číslo jedna jsou v přírodních nádržích sinice. Jejich množství se proto musí pravidelně hlídat. „Sinice se obecně vyskytují spíše v teplejší vodě, kde je samozřejmě více živin a vyšší pH,“ uvedl meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu Filip Smola. Ve vodách, kde se objevují sinice, se nedoporučuje koupat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zdraží služby operátorů? Provozovatelé mobilních sítí brojí proti přísné novele zákona

Tagy: