Na cyklisty v Ostravě číhá past. Sloup uprostřed stezky je velmi nebezpečný, varuje expert

Sloup na cyklostezce v Ostravě

Sloup uprostřed cyklostezky

V Ostravě stojí přímo uprostřed cyklostezky sloup veřejného osvětlení. Podle dopravních expertů je to neobvyklé, ale hlavně velmi nebezpečné řešení. Za šera tam podle nich může nejen cyklistům hrozit nehoda. Město tvrdí, že sloup se na místě nacházel vždy, ale místní říkají, že původně stál jinde.

Představte si, že jedete po úplně nové cyklostezce v ostravské čtvrti Mariánské Hory a najednou uprostřed stojí sloup. Ten, kdo si ho nevšimne, může v lepším případě odjet s boulí na čele. Místní cyklisté si stěžují, že ohrožuje nejen je, ale také chodce pohybující se po cyklostezce. „Večer za snížených rozhledových podmínek může dojít k nepříjemné kolizní situaci,“ upozornil krajský koordinátor BESIP Pavel Blahut, který prý na vlastní oči nikdy nic podobného neviděl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lidi v Ostravě vyděsil medvěd u zastávky. Trénujeme tak řidiče, vysvětlil dopravní podnik

„Vzhledem k významnému pokrytí místa inženýrskými sítěmi nebylo možno umístit sloup mimo trasu cyklostezky ani jej umístit jinde tak, aby byly dodrženy parametry pro osvětlení,“ vysvětlila pro CNN Prima NEWS mluvčí Magistrátu města Ostravy Gabriela Pokorná.

Podle místních lidí ale sloup původně stál před výstavbou cyklostezky mimo chodník. Stavaři prý zároveň budovali parkoviště, a tak ho údajně posunuli doprostřed cyklostezky. „Lampa byla původně mimo trasu, v podstatě mimo chodník, oni ji z toho trávníku dali doprostřed chodníku,“ řekl jeden z obyvatelů Mariánských Hor. Město ale tvrdí, že to není pravda, sloup prý stojí tam, kde byl před zahájením rekonstrukce celého prostoru.

Tagy: