Hromadná nehoda zavřela D1. Zranilo se pět dospělých, do nemocnice musely i dvě děti

Dálnice D1 na Novojičínsku byla od úterního rána po hromadné nehodě sedmi automobilů ve směru na Ostravu čtyři hodiny neprůjezdná. Při největší kolizi se zranilo pět lidí, dvě děti skončily v nemocnici na pozorování. Informovali o tom mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská a mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Na místě se staly i další dvě nehody.

Nehoda se stala před 7:00. Silnice byla neprůjezdná ve směru na Ostravu mezi sjezdy do Bravantic a Klimkovic. Objízdná trasa vedla přes Bravantice, situaci komplikovala hustá mlha. Provoz se podařilo obnovit krátce před 11:00.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl řekl, že v nemocnicích skončilo sedm lidí. Pět dospělých pacientů bylo zraněno, nikdo nebyl v ohrožení života. Na místě byly i dvě děti, které sice nejevily známky zranění, sanitky je ale odvezly do nemocnice na pozorování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezohlednost na D8: Řidiči po nehodě blokovali záchranářskou uličku. Hasiči uvízli v koloně

Tři ženy a dva muži ve věkovém rozpětí 38 až 55 let utrpěli středně těžká poranění hlavy, hrudníku nebo páteře. Dvě děti, chlapci ve věku čtyři a devět let, nejevily známky vnějších poranění. Všichni pacienti byli pozemními posádkami po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportováni na úrazovou ambulanci Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl Humpl.

V době nehody byla na místě mlha a v úseku před klimkovickým tunelem se tvořily kolony. V tu chvíli řidička osobního vozu narazila do kamionu jedoucího před ní. Následně na místě havarovalo dalších pět aut.

„K další nehodě za účasti tří vozidel, která se obešla bez zranění, došlo pár desítek metrů před výše popsanou kolizí. A pár desítek metrů naopak za kolizí došlo k poslední nehodě, zde měla účast čtyři vozidla,“ uvedla Štětínská. Dodala, že obě kolize se obešly bez zraněných osob.

Tagy:
nehoda Ostrava havárie okres Nový Jičín Dálnice D1 Národní dopravní informační centrum Klimkovice Bravantice