Divoká honička v Trutnově: Motorkář nechtěl do vězení, kličkoval městem před policisty

Divokou honičku za sebou mají policisté v Trutnově. Motorkář se před nimi snažil ujet ulicemi města rychlostí přesahující 140 km/h. Nebylo mu to ale nic platné, hlídka ho nakonec dopadla. Navíc u sebe měl i drogy.

Policisté v Trutnově se kvůli nebezpečnému způsoby jízdy rozhodli zastavit motorkáře, který se proháněl po Náchodské ulici po deváté hodině večer. „Ve chvíli, kdy vystupovali ze služebního vozidla, motorkář jim začal ujíždět. Vrátili se proto do vozidla a začali ho pronásledovat,“ popsala začátek honičky pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Šárka Pižlová.

Muž ujížděl několikrát i na hraně svých možností. Místy se dokonce proháněl rychlostí přesahující i 140 km/h. Jeho divokou jízdu ukončila nehoda. Motorkář se pak před policisty snažil ještě utéct, daleko ale neuběhl. „Lustrací řidiče jsme zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel do října letošního roku a na motorce neexistující německou poznávací značku,“ upřesnila mluvčí.

To ale nebylo všechno. Test na přítomnost alkoholu sice ukázal nulovou hodnotu, s testem na drogy už to bylo horší. Byl pozitivní a řidič u sebe dokonce měl 20 gramů kokainu a stejně množství marihuany. Policisté mu vše zabavili a navíc i plynovou pistolí, kterou u něj také našli. „Z jeho slov vyplynulo, že ujížděl z obavy, aby neskončil za zákaz řízení ve vězení,“ doplnila Pižlová.

Za maření úředního rozhodnutí muži hrozí zatím dva roky, není ale vyloučeno, že se obvinění rozšíří.

Tagy: