Do Česka míří nový obchodní řetězec. Hledá zaměstnance a nabízí platy i přes sto tisíc korun

Německý řetězec drogerií Müller, jeden z předních hráčů evropského trhu, se připravuje na expanzi do České republiky. Na svých webových stránkách již začal nabízet nové pracovní pozice. Finanční ohodnocení u jednotlivých pozic sice firma neuvádí, podle slovenského deníku Nový Čas zde na pozici manažera můžete vydělat v přepočtu až 150 tisíc korun měsíčně.

V Česku dosud dominovaly značky jako Dm drogerie markt a Rossmann, pozici na trhu hledá i polská Hebe. Nyní se k těmto hráčům přidává Müller, který byl založen v roce 1953 Erwinem Franzem Müllerem. Společnost provozuje více než 940 prodejen v osmi evropských zemích a její roční tržby přesahují pět miliard eur​, informoval web Freelite.

ČTĚTE TAKÉ: Do práce letadlem. Nový šéf Starbucks čelí kritice, pro cestování do zaměstnání použije tryskáč

Sortiment řetězce Müller zahrnuje přes 190 tisíc produktů, od kosmetiky a drogerie až po hračky a domácí potřeby. Navíc provozuje e-shop, což umožňuje zákazníkům nakupovat z pohodlí domova, a rozšiřuje tak dostupnost svých produktů​.

Po expanzi na Slovensko, kde si firma zaregistrovala doménu mueller.sk a založila společnost Mueller Drogérie Slovensko, se očekává, že podobný postup zvolí i v České republice, pro kterou již na svém webu hledá zaměstnance. „Nabízíme atraktivní nástupní plat, firemní auto pro soukromé použití, stejně jako notebook a smartphone,“ stojí v inzerátu.

Pro získání pozici je nutné odpovídající vzdělání, odborné znalosti trhu i ochota cestovat. Kolik přesně si mohou zájemci o jednotlivé pozice vydělat, firma neuvádí. Podle portálu Nový čas si mohou budoucí manažeři drogerií těšit na mzdu ve výši v přepočtu až 150 tisíc korun měsíčně.

Kdy Müller dorazí do Česka, zatím není jasné. Řetězec zde čeká silná konkurence, hodlá proto přijít s inovativními marketingovými strategiemi a přizpůsobit svou nabídku místním podmínkám. Společnost by také mohla ovlivnit cenovou politiku na trhu​, dodal web Kupi.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Konec slevových letáků v Česku? Ministerstvo chce uvalit na řetězce poplatky, senioři se bouří

Tagy: