Ruský zločin proti lidskosti. Tank rozdrtil auto, uvnitř uhořeli dva muži a chlapec

Rusko vyplnilo své hrozby? Střely zasáhly vojenské cvičiště nedaleko polských hranic

V Záporožské oblasti na Ukrajině ruské okupační síly rozdrtily tankem auto. Ve vozidle zahynuli dva dospělí muži a nezletilý chlapec. Policie zahájila trestní stíhání pro porušení zákonů a válečných zvyklostí. Bohužel se nejedná o ojedinělý případ, kdy ruské tanky zaútočily, nebo dokonce zabily civilisty.

O tragédii informovali policisté ze Záporožské oblasti. „Na dálnici mezi obcemi Nestěreňanka a Myrne v Záporožské oblasti ruský vojenský tank rozdrtil auto značky Tavrija s civilisty, kteří se snažili opustit nebezpečnou zónu,“ sdělila policie.

„V důsledku tohoto zločinu proti lidskosti zahynuli v hořícím autě dva dospělí muži a nezletilý chlapec,“ dodali policisté s tím, že v současné době provádí identifikaci mrtvých. Strážci zákona také zahájili trestní řízení pro porušení zákonů a válečných zvyklostí.

Tank zabil matku s dcerou

Není to bohužel poprvé, kdy tanky zabíjely civilisty. Ukrajinka Valerija čekala v autě se svou matkou a řidičem, až přejede ruský konvoj na silnici západně od Kyjeva. V tu chvíli na ně údajně zahájil palbu ruský tank. Nikdo z posádky v autě nepřežil. Ženy se na cestu vydaly, protože nemocné matce došly léky.

Hned ze začátku okupace se objevil příběh řidiče, který byl ve svém autě, když ho přejel ruský tank. Tady měl ale příběh šťastný konec. Starší muž jako zázrakem přežil. Vozidlo bylo zcela rozdrceno. Je neuvěřitelné, že šofér byl naživu, když ho z vraku vytáhla skupina mužů, kteří k vysvobození muže použili sekery a páčidla.

Tento týden v ukrajinském městě Mariupol také ruský tank ze silnice několikrát vystřelil na obytnou budovu. Útok způsobil výrazné poškození domu a navíc velký požár, který neměl kdo uhasit. Vše natáčel přítomný reportér z agentury AP. Obrněný vůz poté nacouval do opuštěného autobusu. Později střílel i do firemní budovy, v níž se schovávali ukrajinští vojáci. Těm se tank nakonec podařilo zneškodnit.

Tagy: