Do Česka se žene studená fronta, přinese deště a husté mlhy. Jeden kraj čeká teplý víkend

Prudký déšť v Rosicích u Brna, 30.června 2024

Počasí 23.10.2024 (7:08)

Počasí v Česku během středy ovlivní studená fronta, která na část území přinese hustou oblačnost a deště. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Po zbytek týdne bude panovat zatažená obloha a mohou se tvořit i mlhy.

Středeční počasí ovlivní studená fronta, která přejde přes naše území od jihozápadu a přinese s sebou déšť. „Srážkové pásmo se bude udržovat zejména na jihu našeho území. V těchto oblastech se může objevit déšť a přeháňky,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Miloš Dvořák.

ČTĚTE TAKÉ: Jedinečný nebeský úkaz v Česku: Oblohu opanovaly oblačné vlny, experti zveřejnili snímky

Nad většinou našeho území můžeme očekávat oblačnou až zataženou oblohu, ale na severozápadě bude skoro jasno až polojasno, informují meteorologové. Teploměry nejčastěji ukáží hodnoty mezi 10 a 15 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve čtvrtek bude obloha povětšinou jasná až polojasná, ale místy se mohou objevit mlhy, které se ojediněle udrží po celý den. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C.

V pátek ráno na Česko usedne nízká oblačnost a mlhy. Během dne se oblačnost začne místy rozpouštět a obloha bude polojasná až jasná. Teploty se budou držet mezi 11 a 15 °C, ale při slunečním svitu mohou dosáhnout až 17 °C.

Podobné počasí bude panovat i o víkendu. Meteorologové předpovídají zataženo s nízkou oblačností a mlhami. Ojediněle se může vyskytnout déšť a mírné mrholení. Na teploměrech naměříme hodnoty mezi 11 a 15 °C, ale na východě Slezska se rtuť teploměrů může vyšplhat až na 20 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Zoufalá situace na Jesenicku. Po povodních není jak vysoušet, dobrovolníci také chybí

Tagy: