Sledujte ŽIVĚ: Bartoš vystoupí před novináři. Co říká na hlasování o svém odvolání?

Ivan Bartoš

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Šéf Pirátů Ivan Bartoš vystoupí o půl druhé před médii. Před Pirátským centrem v centru Prahy bude odpovídat na otázky novinářů ohledně účasti Pirátů ve vládě. Na pirátském fóru se už začalo řešit odvolání Bartoše z funkce předsedy strany.

Piráti už rozjeli debatu o budoucnosti svého lídra Ivana Bartoše i o tom, proč pro ně volby skončily takovým debaklem. Z 22 poslanců, které měli do této doby, jim po překroužkování zástupců STAN zbyli jen čtyři. Na stranickém fóru padají slova jako šok, katastrofa či propadák a rozjelo se hlasování o odvolání Bartoše.

Sám Bartoš je výsledky zklamaný. Šok na něm byl vidět i v sobotu po sečtení volebních výsledků. „Volby jsou za námi a dosáhli jsme v koalici Pirátů a Starostů výsledku 15,5 procenta a třetího místa ve volbách – výrazně pod našimi společnými cíli, bohužel pouhé čtyři mandáty pro Piráty, což je pro nás všechny ohromná rána. Toto nikdo z nás nečekal. Vedení strany za tuto ztrátu přijímá plnou odpovědnost a všechny nás to hluboce mrzí. Ale rozhodně se jako strana nevzdáváme,“ napsal straníkům Bartoš.

Piráti chtějí i tak vyjednávat o vládě. Představují si, že by mohli obsadit dvě ministerstva. Podle dřívějších informací CNN Prima NEWS by Bartoš mohl usednout na ministerstvu pro místní rozvoj, kde by se mohl věnovat digitalizaci.

Tagy:
Vít Rakušan STAN Sněmovna Piráti volby Ivan Bartoš Česká pirátská strana Starostové a nezávislí Praha volby 2021 Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky