Sledujte ŽIVĚ: Jurečka představí pomoc domácnostem ohroženým energetickou drahotou

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ve čtvrtek představí první fázi kampaně ministerstva práce a ministerstva životního prostředí ohledně pomoci domácnostem, které jsou ohrožené rostoucími cenami energií. Zúčastní se také ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Petr Valdman a zmocněnec ministra práce a sociálních věcí pro řešení energetické chudoby Martin Sedlák. Tiskovou konferenci můžete sledovat přímo v tomto článku od 9:30 hodin.

Růst cen v Česku znovu zrychlil, když letos v září dosáhla meziroční inflace 18 procent. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Jedná se o nejvyšší hodnotu meziroční inflace od prosince 1993. Meziměsíčně vzrostly v září spotřebitelské ceny o 0,8 procenta. V meziročním i meziměsíčním srovnání se na růstu nejvíce podílely ceny bydlení, a to především zdražení energií.

Tagy:
Marian Jurečka Český statistický úřad KDU-ČSL Česko Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky Ministerstvo životního prostředí České republiky Státní fond životního prostředí Petr Valdman Martin Sedlák