Po hrozivé nehodě bojuje tříletý Mathiasek v nemocnici o život. Zoufalý otec prosí o pomoc

Policie ve slovenských Levicích vyšetřuje těžkou dopravní nehodu. Teprve devatenáctiletý muž v Renaultu Laguna vjel do protisměru, kde se čelně srazil s dalším vozidlem. V něm seděl mimo řidiče i tříletý chlapec, který musel být s těžkými zraněními převezen do nemocnice. Aktuálně bojuje o život.

Řidič Renaultu Laguna při průjezdu rovným úsekem vjel do protisměru, kde se čelně srazil s dalším automobilem, Peugeotem 306 SW. Zároveň narazil svou pravou zadní částí do, ve stejném směru jedoucího, BMW 740d. Řidič Peugeotu a jeho spolujezdkyně utrpěli středně těžká zranění. „Dechová zkouška na zjištění požití alkoholu u řidičů byla vykonána s negativním výsledkem. Na vozidlech vznikla škoda přibližně 16 tisíc eur,“ uvádí policie ve vyjádření zveřejněném na svém facebookovém profilu.

PRI DOPRAVNEJ NEHODE SA ŤAŽKO ZRANILO TROJROČNÉ DIEŤA 😒 JE NAJVYŠŠÍ ČAS NA SPAMÄTANIE SA! ☝️ ➡️Polícia v Leviciach...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Thursday, October 20, 2022

Malý chlapec, Mathiasek, sice náraz přežil, utrpěl ale vážná zranění, kvůli kterým musel být akutně převezen do nemocnice. „Letečtí záchranáři si na místě nehody převzali tříleté děťátko, které bylo umístěno na umělou plicní ventilaci. S vážnými poraněními bylo letecky transportováno do Dětské fakultní nemocnice v Bánské Bystřici,“ popsala pro slovenský deník Nový Čas mluvčí slovenských leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková.

Chlapcům stav je i nadále kritický a jeho otec žádá veřejnost o pomoc. „Přátelé, srdečně bych vás chtěl poprosit za mého tříletého syna, který měl vážnou autonehodu, o darování krve kdekoliv na Slovensku,“ napsal otec Novému Času.

Tagy:
BMW nemocnice Slovensko Peugeot Levice Peugeot 306 Renault Laguna