Tragické nehodě zpěváka Milana Gabery přihlížela i jeho partnerka. Syn jí zemřel před očima

Tragické nehodě v Lučenci na Slovensku, při které zemřeli známý folklorista Milan Gabery a jeho sedmnáctiletý syn Erik, přihlíželi jejich nejbližší – matka Erika i její druhý syn Milan. Oba jeli na motorce za nimi, informoval deník Nový Čas.

K incidentu došlo u vodní nádrže Ľadovo ve městě Lučenec na jihu Slovenska. „Jednapadesátiletý řidič motocyklu, pravděpodobně v důsledku rychlé jízdy, dostal smyk a spolu se sedmnáctiletým spolujezdcem upadl na vozovku,“ informovali slovenští policisté na svých facebookových stránkách.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivé záběry z Mexika. Matka tří dětí se zřítila z ruského kola. Zraněním na místě podlehla

Krutý osud to navíc zařídil tak, že celé tragédii musela přihlížet i matka hocha Erika, které syn zemřel přímo před očima. Její partner Milan byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, kde druhý den zraněním podlehl, uvedl deník Nový Čas.

Milan Gabera byl podle starosty obce Lehôtka, ve které rodina žila, Richarda Laššana v tamních vesnicích dobře známý a s celou svou rodinou oživoval tamní kulturu. „Milan se významně zasloužil o rozvoj folkloru na Novohradsku. Nikdy na něj nezapomeneme. Jeho krásný zpěv bude navždy znít v našich uších,“ sdělil starosta portálu My Novohrad.

Gaberova památka bude uctěna v sobotu na Lehôtské pouti, kde měl společně s dalšími folkloristy vystoupit.

„Vyšetřování dopravní nehody převzal vyšetřovatel z Lučence, který zahájil trestní stíhání pro usmrcení z nedbalosti. Na vyšetřování se podílel i znalec z oboru silniční dopravy,“ uvedla pro TV JOJ mluvčí banskobystrického krajského policejního ředitelství Mária Faltániová.

Nehoda se stala na úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost 30 km/h. Vede tam také cyklostezka. „Řidič motocyklu se pravděpodobně v důsledku nepřizpůsobení rychlosti jízdy a nesprávného způsobu jízdy při intenzivním brzdění dostal do smyku,“ dodala mluvčí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kuriózní nehoda na dálnici D1: Do kolize se připletl člun, řidička jela nejspíš příliš rychle

Tagy:
smrt Slovensko manželka nehody tragédie Lučenec folklór syn Milan Gabera