Vlak na Tachovsku smetl auto. Spolujezdkyně zemřela, řidič se vážně zranil

V Boru u Tachova se střetly osobní vlak s automobilem. Na místě zemřela 37letá spolujezdkyně z vozidla a 54letého řidiče odvezl vážně zraněného vrtulník do plzeňské nemocnice. Ve vlaku cestovalo 28 cestujících, nikdo z nich se nezranil, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Přední náprava motorového vlaku vykolejila. Na místě byli záchranáři, policie a také inspektoři Drážní inspekce.

Lehce zranit se měl také strojvůdce, kterého ošetřili v nemocnici ve Stodě.

„Škoda na vlaku byla na místě odhadnuta na 1,1 milionu korun, 100 000 korun na trati a 20 000 na automobilu,“ řekl Drápal.

Osobní vlak jel podle něj z Bělé nad Radbuzou do Plané u Mariánských Lázní. Na železničním přejezdu za Borem, zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, se střetl s osobním vozem.

Příčiny a okolností vzniku nehody vyšetřuje inspekce i policie. Podle předběžných informací vjel řidič osobního vozu na přejezd v době, kdy svítila červená a navíc předjížděl čekající vozidla.

Nehoda se stala před 16:00 v ulici Plzeňská na okraji města Bor. Podle webu Českých drah byla doprava na regionální trati z Plané u Mariánských Lázní do Domažlic přerušená téměř do 21:00. Náhradní autobusy jezdily mezi stanicemi Bor a Bělá nad Radbuzou.

Tagy: