Ze zoo v Děčíně uteklo sedm opic, areál je uzavřený. Lidé se nemají snažit zvířata odchytit

Tlupa makaků chocholatých uprchla ze zoo v Děčíně.

Z děčínské zoo utekla tlupa makaků

Ze zoologické zahrady v Děčíně utekly opice, makakové chocholatí. Dvě ze sedmi zvířat zaměstnanci zoo již odchytli, tři opice asi unikly mimo areál. Zoo je dočasně uzavřená, uvedla mluvčí instituce Alena Houšková.

V případě, že by někdo z lidí zvířata zahlédl, nemá se pokoušet o jejich odchyt. „Je to nebezpečné zvíře, obzvlášť když je ve stresu,“ podotkla Houšková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rybí pohroma. Statisíce uhynulých zvířat zaplavily texaské pobřeží, úřady to nepamatují

Lidé se mají s informacemi obracet na odborníky, kteří jsou k dostižení na telefonních číslech 603 249 680 nebo 605 866 686.

Zvířata, která se dostala z areálu zoologické zahrady, se pohybují v blízkosti areálu, který je na Pastýřské stěně. Podle mluvčí je možné, že se uniklé opice do areálu vrátí samy, proto je zoo uzavřená, aby je návštěvníci při případném návratu nerušili.

„Vinou nezvaného návštěvníka, který v pondělí ve večerních hodinách poničil elektrický ohradník u jednoho z výběhů, utekla celá tlupa makaků chocholatých,“ informovala zoo na sociálních sítích. Městští policisté na Facebooku uvedli, že se jim podařilo nezvaného návštěvníka zadržet. „Celá zoo je na nohou, protože některé opice jsou mimo areál,“ uvedla Hloušková.

Tagy: