Prezidentovi sousedé na Vysočině: Nechce se nám věřit, co se s ním děje

Prezident jezdil na venkov

Stav českého prezidenta s napětím sledují i obyvatelé Nového Veselí na Vysočině, kam hlava státu jezdí celé roky odpočívat na chalupu. Svoji tradici Zeman nepřerušil ani letos v létě, jen ke známému člunu na hrázi už nedošel po svých, ale na vozíku.

Příjezdy prezidenta na letní sídlo, skromnou chalupu v Novém Veselí, vždy provázely rozsáhlé bezpečnostní manévry. První dny dovolené si pak Zeman většinou užíval klid – nevycházel, četl knihy a odpočíval.

Prezidentův oblíbený Novoveselský rybník se teď vypouští a čeká ho podzimní výlov. Ještě v létě se tu Zeman plavil na člunu a v dobré náladě přebíral dárky.

Nohy už prezidenta delší dobu neposlouchaly, problém byl i s tím, že novoveselská stará chalupa není bezbariérová. „Na člunu můžu veslovat a na veslování potřebujete ruce. A ty mi zatím celkem fungujou,“ popisoval tehdy Zeman.

V neděli byl Zeman převezen do nemocnice a jeho zdravotní stav se nyní řeší i v Novém Veselí. „Právě jsme to poslouchali, asi je hodně nemocný. Nechce se nám věřit, co se děje,“ říkají obyvatelé městysu na Vysočině a snad všichni mu přejí hodně zdraví.

O převozu prezidenta republiky Miloše Zemana rozhodl šéf Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral už před příjezdem premiéra Andreje Babiše (ANO) do Lán. Stav Zemana je stabilizovaný, hospitalizace může nicméně trvat až tři týdny.

Tagy: