Zloději ukradli drahý telefon. Moc dlouho si ho ale neužili, zachytila je kamera

Dva zloději v tomto týdnu podle policie ukradli z obchodu v Děčíně drahý mobilní telefon.

Hloupý zloděj

Jak důležité jsou kamerové systémy, se přesvědčili v severočeském Děčíně. Dva zloději tam tento týden podle policie ukradli z místního obchodu drahý mobilní telefon. Moc dlouho si ho ale neužili.

Na krádeži se podíleli 28letý muž a jeho o deset let starší komplic. „Odcizili mobilní telefon v hodnotě 32 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Jejich počin zachytily kamerové záznamy v prodejně. Po odcizení telefonu z prodejny nejprve vyšel vyšší muž, o chvíli později i jeho spolupachatel. Ani jeden z nich přitom netušil, že jejich „nakupování za pět prstů“ celou dobu natáčí kamera.

Na místo činu se proto jeden z nich vrátil i následující den. „K uzavření případu významně pomohl jeden z pachatelů, který se následující den do prodejny vrátil, protože má u mobilní společnosti uzavřenou smlouvu,“ vysvětlila mluvčí.

Zaměstnanci ale vypečeného zákazníka poznali právě z kamerových záznamů. Místo výhodné nabídky na nový tarif proto zavolali policii. „V současné době oba pachatelé čelí podezření z trestného činu krádeže a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše dvou let,“ uvedla Hyšplerová. Dva výtečníci z Děčína jsou vyšetřováni na svobodě. Ukradený telefon vrátili nepoškozený zpátky.

Nedávno například v Ústí nad Labem pomohly kamery za několik minut vypátrat zloděje manekýna, který ukradl dámskou zimní bundu. Před výlohou pak pózoval tak dlouho, až si ho všimli strážníci.

Tagy: