Démon alkohol nejen za volanty na Slovensku. Hazard opilých řidičů řešila i policie v Praze

Pražští strážníci jen o víkendu řešili tři případy opilých řidičů

Strážníci řešili hned tři případy opilých řidičů

Tři případy opilých řidičů řešili o víkendu strážníci v Praze. Jeden z šoférů popíjel před jízdou rum, další přijel pod vlivem alkoholu na benzínku a poslednímu hříšníkovi nebylo ještě ani osmnáct let. Mladík navíc k tomu i boural. Podívejte se, jak jeho jízda dopadla.

Byly dvě hodiny ráno a hlídce strážníků přišla podezřelá skupina mladíků v pražských Modřanech. A jak vyšlo záhy najevo, jejich tušení bylo správné. „Mladíci nejprve tvrdili, že za všechno může muž, který z místa utekl, a že ho zavolají zpátky. Poté ale svoji výpověď změnili s tím, že ho neznají, že ho náhodně oslovili, zda by jim auto nepřeparkoval. V poslední verzi se potom sedmnáctiletý mladík přiznal, že auto řídil on sám,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských strážníku Irena Seifertová. Zároveň se vzhledem k věku pachatele ukázalo, že ještě nemá ani řidičák. A aby toho nebylo málo, nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Další alarmující případ se stal v pražských Stodůlkách. Na benzinku tam autem přijel muž, který byl tak opilý, že si toho všimla i obsluha a zavolala strážníky. Řidič se opíral o nastartované auto „Jednapadesátiletý muž nadýchal téměř 2,5 promile,“ upřesnila Seifertová.

Ve třetím případě další řidič strážníkům přiznal, že před jízdou pil rum. Nadýchal přes jedno a půl promile alkoholu. Opilý šofér se přitom může na silnici snadno stát zabijákem. Před několika dny v centru Bratislavy řidič pod vlivem alkoholu najel do studentů na zastávce. Čtyři lidé zemřeli na místě, další žena pak v nemocnici.

Tagy: