Pentagram a tělo zaházené v listí. Mladý vrah 13letého školáka chce znovuotevření případu

Miloslav Prchlík, kterého soud poslal na 17 let do vězení za brutální vraždu 13letého školáka, žádá o obnovení případu.

Rozsudky za vraždu třináctiletého dítěte v Děčíně

Návrh na obnovení řízení v případu trýznivé vraždy 13letého školáka z Děčína má na stole Krajský soud v Ústí nad Labem. Za mříže tehdy soud poslal 18letého Miloslava Prchlíka a jeho 15letého nohsleda. Prchlík nyní žádá, aby soud případ znovu otevřel. Obhajoba přišla s novým znaleckým posudkem. Rodiče zavražděného jsou však ostře proti.

Případ z února 2022 otřásl i zkušenými kriminalisty. Prchlík spolu s patnáctiletým kumpánem tehdy vylákal do lesa na kopec Chmelník u Děčína třináctiletého školáka. Jejich plán byl podle tehdejšího rozsudku jasný.

ČTĚTE TAKÉ: Vystřílím třídu v Praze, vyhrožoval mladík. Policie u něj našla zbraně

„Poškozený zcela neopětoval lásku staršímu, ten se ho tak rozhodl zbavit. Patnáctiletý spolupachatel se na celé věci podílel, protože si odstranil konkurenta,“ uvedl v roce 2022 soudce Martin Majchrák.

Dvojice trýznitelů se na malého školáka vrhla. Mlátili ho pěstmi, přidali i kameny, a dokonce ho podle rozsudku řezali i nožem. Jejich řádění neslo známky satanismu a zbabělosti.

Bezvládnému školákovi na hýždě vyryli pentagram a na hlavu mu nasadili mikrotenový sáček. Jeho tělo pak vrahové zaházeli listím a z místa utekli. Podle soudu školák desítky minut umíral v obrovských bolestech.

Za trýznivou vraždu skončil tehdy osmnáctiletý Prchlík za mřížemi na 17 let, jeho mladistvý kumpán odešel od soudu s polovičním trestem. Prchlík teď žádá Krajský soud v Ústí nad Labem, aby případ znovu otevřel.

Změní rozhodnutí soudu nový znalecký posudek?

„Obhajoba žádost odůvodnila tím, že obstarala nový znalecký posudek z odvětví zdravotnictví, který se týká jeho klienta,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS státní zástupce Jan Svoboda. Není tak vyloučeno, že nové důkazy se budou opírat o psychický stav odsouzeného Prchlíka. Rodiče zavražděného školáka s návrhem nesouhlasí.

„Proč jako obnovu procesu? Za to, co udělal, jo? Já s tím nesouhlasím,“ reagovala pro CNN Prima NEWS matka zavražděného. „Co s tím můžu dělat. Nelíbí se mi to, aby mu například snížili trest. Ať tam zůstane, ať ani nechodí ven,“ dodal školákův otec.

Soud nový znalecký posudek zhodnotí a poté buď obnovu procesu povolí, nebo návrh zamítne. „Nové důkazy mě zatím nepřesvědčily o tom, že bychom měnili náš závěr,“ dodal státní zástupce. Kvůli stávce zaměstnanců soudů se termín veřejného zasedání k návrhu na povolení obnovy řízení přesunul ze 7. na 14. října.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Agresorovi, který na Žižkově ubodal ženu, hrozí doživotí. Další zraněná popsala hrůzu v bytě

Tagy: