Drsné záběry z bojů: Výzvědná mise Rusů skončila neslavně, na člun si počíhali „Terminátoři“

Ukrajinci zlikvidovali ruskou sabotážní průzkumnou skupinu.

Ukrajinci zlikvidovali ruskou sabotážní průzkumnou skupinu

Ukrajinská 72. mechanizovaná brigáda se podílela na likvidaci ruské sabotážní průzkumné skupiny, která působila na březích řeky Dněpr v Chersonské oblasti. Loď s okupanty nejdříve zaměřil bezpilotní letoun, poté je definitivně zneškodnili ukrajinští vojáci z pevniny. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Ukrajinci zlikvidovali ruskou sabotážní průzkumnou skupinu kdesi na březích řeky Dněpr, a to nedaleko od Chersonu,“ uvedla analytická stránka s názvem Special Kherson Cat. „‚Terminátoři‘ ze 72. brigády zuřivě zneškodnili skupinu Rusů na lodi, která skončila na břehu Dněpru v Chersonské oblasti,“ dodal twitterový účet Lew Anno Support Ukraine.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ostrá hádka: Jste proruský dezolát, osočil Přibáň muže. Ten v bojích na Ukrajině přišel o nohu

Na záběrech, které brigáda sdílela na svém TikToku, je vidět posádka ruského člunu u břehu. Tu však zpozoroval ukrajinský dron. Operátor bezpilotního letounu na nic nečekal a na okupanty svrhnul bomby. Když granáty začaly vybuchovat v bezprostřední blízkosti od lodi, všichni tři ruští vojáci člun opustili.

Zatímco se jeden z okupantů schovával pod molem, další dva vojáci znovu vylezli na palubu loďky a snažili se člun nastartovat. Jenže dřív, než se jim to povedlo, dorazily na místo ukrajinské jednotky z pevniny. Okupanti neměli sebemenší šanci, Ukrajinci je bez milosti zlikvidovali. Obsah zveřejněného videa je skutečně brutální, tělo jednoho z vojáků po výbuchu vyletělo několik metrů do vzduchu.

Ukrajinské síly začátkem června zahájily dlouho očekávaný protiútok. Kyjev tvrdí, že zaznamenávají při protiofenzivě úspěchy na východě, ale i na jihu země, kde se snaží překonat řeku Dněpr. To jim ale komplikuje nadměrné množství vody a bahna, jež v krajině zůstalo po zničení Kachovské přehrady.

Lze očekávat, že obě strany trpí výraznými ztrátami. Rusové podle ukrajinského štábu od vypuknutí invaze přišli o 230 tisíc vojáků, 4 057 tanků, 7 899 dalších obrněných vozidel, 6 834 transportních vozidel, 4 861 dělostřeleckých systémů, 309 vrtulníků, 315 letounů a 3 573 bezpilotních letounů.

Tagy:
válka voda loď vojáci řeka Ukrajina výbuch člun Rusko sabotáž Dněpr Cherson Chersonská oblast Ukrajinská 72. mechanizovaná brigáda