Noční manévry v Plzni: Hasiči z Radbuzy vytáhli muže, topit se měla i jeho kamarádka

Hasiči v Radbuze pátrají po jedné či dvou tonoucích osobách.

Pátrání ve vodě

Na Anglickém nábřeží a v okolí Wilsonova mostu v Plzni probíhaly manévry záchranných složek integrovaného záchranného systému. Hasiči z řeky Radbuzy vytáhli jednoho muže, který jim tvrdil, že ve vodě tone jeho kamarádka. Informoval o tom web Krimi Plzeň. Muž byl pod vlivem drog a byl převezen do nemocnice. Po jedné hodině ráno bylo pátrání po druhé osobě ukončeno. Nikdo další ve vodě nebyl.

V sobotu kolem půl desáté večer byl záchranným složkám nahlášen pád respektive skok muže do řeky Radbuzy v Plzni u Wilsonova mostu. Informoval o tom web Krimi Plzeň. Na místo se sjely hlídky policistů, hasičů a také záchranné služby.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v Rohožníku. V bytě našli mrtvého muže a zraněnou ženu s dětmi

Osobní věci muže, tedy bunda a batoh, byly nalezeny na Anglickém nábřeží. Hasiči z vody muže vytáhli. Ten jim ale tvrdil, že v řece nebyl sám a že se má topit jeho kamarádka. Údajně jim také ukázal místo, kde žena zmizela pod hladinou.

Očití svědci přítomnost další osoby nevyvrátili, a tak hasiči spustili pátrací akci. Podle zmíněného webu byl muž pod vlivem drog, což potvrdily i provedené testy. I proto se nemohli hasiči lépe informovat. Záchranáři muže transportovali do nemocnice.

Po jedné hodině ráno bylo podle webu Krimi Plzeň propátrávání řeky ukončeno. Žádná další osoba nalezena nebyla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Padl trest za znásilnění a pokus o vraždu v Plzni. Mladého Ukrajince čeká 19 let vězení

Tagy:
Plzeň Radbuza Rohožník Anglické nábřeží Wilsonův most