Červenka se vrací do Česka: Pardubice to schytaly za video. Jak z pomocné školy, nevěří fanoušci

Kapitán hokejové reprezentace Roman Červenka se po osmi letech vrací do Česka. Jako novou posilu v pondělí představily osmatřicetiletého útočníka Pardubice. Dvojnásobný mistr světa měl přitom ještě na příští sezonu smlouvu ve švýcarském týmu Rapperswil-Jona, kde byl také kapitánem. Dynamu se Červenka upsal na dva roky. Klub ho prostřednictvím videa představil také na sociálních sítích. Uživatelé ale kritizují nízkou kvalitu přenosu.

„Samozřejmě se těším. Je to nová výzva, kterou člověk vždycky potřebuje. Pokusíme se naplnit cíl, který tady je,“ uvedl Červenka, jenž vedl národní tým v květnu na domácím šampionátu v Praze a Ostravě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tenistka Krejčíková je po triumfu ve Wimbledonu na desátém místě žebříčku. Poskočila o 22 míst

Klub představil Červenku také na sociálních sítích. Za video ale schytal velkou kritiku. „Všechny prachy utracený za plat? Na představovací video už nezbyl budget?“ napsal jeden z uživatelů. „Představení posily jak z pomocný školy,“ komentoval další. „To je snad nejhorší představovací video, co jsem zatím viděl,“ sdělil další z uživatelů. Další pak narážel na rozdíl mezi fotbalem a hokejem. „Až zas bude někdo tvrdit, jak je hokej oproti fotbalu jinde, pustím mu tohle video,“ sdělil.

V dalším videu už promluvil sám Červenka. „Ahoj Pardubáci, právě jsem podepsal novou smlouvu. Moc se na vás těším. Vím, že vás chodí na hokej hodně a nemůžu se dočkat, až si před vámi zahraju a užiju si hezkou atmosféru,“ řekl kapitán mistrů světa.

Jak potvrdil majitel pardubického klubu Petr Dědek, součástí dohody s Rapperswilem bylo i odstupné. „Dynamo je ambiciózní klub s velkou historií, hrály tady legendy a velké osobnosti. Jsem rád, že Roman se rozhodl u nás podepsat a bude toho součástí, protože on je také legendou. Mám z toho velkou radost, že má tu ambici s námi vítězit,“ pochvaloval si Dědek.

Pro ambiciózní Východočechy, kteří po loňském bronzu zůstali letos jedinou výhru od kýženého titulu, je Červenka druhou velkou letní posilou. Před měsícem podepsal s Dynamem dlouhodobý kontrakt po návratu ze zámoří jiný reprezentační útočník Jiří Smejkal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vondroušová s Muchovou se oblékly do olympijského. Upozorňují na jeden problém

Tagy: