Alžběta si královsky užila tradiční přehlídku koní. Sršela energií a rozdávala úsměvy

Během prvních dvou dní na jezdecké přehlídce Royal Windsor Horse Show vypadala britská královna Alžběta II. plná energie. Přitom ještě ve čtvrtek ráno odletěla plnit své povinnosti do skotského Edinburghu. Pětadevadesátiletá panovnice působila elegantně, spokojeně a hýřila úsměvy. Alžběta II. nechyběla snad na žádné z více než sedmi desítek ročníků této prestižní události. Informoval o tom web Daily Mail.

Ještě čtvrteční ráno měla královna rušné, když plnila své závazky ve Skotsku. Odtamtud pak letadlem zamířila zpátky do hrabství Berkshire, kde leží i hrad Windsor, na jezdeckou přehlídku Royal Windsor Horse Show, která je považována za jednu z královniných nejoblíbenějších událostí v roce.

Při sledování koní a nejrůznějších soutěží panovnice zářila radostí, jak je vidět na fotografiích.

Královna je na Royal Windsor Horse Show pravidelným hostem. Letos se konal již 77. ročník přehlídky, která přitahuje zájemce z celého světa. Královna se této akce, která začala původně jako válečná sbírka v roce 1943, účastní každoročně se železnou pravidelností.

Jen loni chyběla, protože událost byla zrušena kvůli koronavirové pandemii a proběhla pouze on-line. V roce 2001 byla akce odložena kvůli slintavce a kulhavce, zatímco jeden den přehlídky byl zrušen v květnu 2016 kvůli silným povodním.

Royal Windsor Horse Show je neodmyslitelně spjata s královskou rodinou. Dříve se jí královna i vévoda z Edinburghu účastnili i aktivně jako protagonisté. Princ Philip se 30 let každoročně účastnil jedné ze soutěží, které jsou součástí této show, a v roce 1982 ji dokonce vyhrál.

V posledních letech královna nadšeně sledovala, jak se přehlídky účastnila i řada jejích vlastních koní. Royla Windsor Horse Show probíhá až do neděle 4. července.

Tagy: