Makro Czech Gastro Fest. 3 dny nejlepšího jídla a sledování profesionálů v akci

Do začátku gastronomické akce roku Makro Czech Gastro Fest zbývají dva dny.

Už jen pár dní zbývá do začátku největší události v Česku, která se od začátku až do konce točí kolem jídla. A co víc, skvělého jídla! Makro Czech Gastro Fest začíná už ve čtvrtek v pražském O2 universu, kde bude možnost ochutnat to nejlepší z české i světové kuchyně, získat nové tipy a triky k vlastnímu sporáku a sledovat zblízka, jak vznikají nejnovější trendy v gastronomii.

Pro milovníky dobrého jídla je to jako splněný syn. Tři dny ochutnávání, uždibování, pomlaskávání, zkrátka těch nejlepších pochoutek, na jaké si lze vzpomenout. To je Makro Czech Gastro Fest.

A přitom všem mohou návštěvníci sledovat umění těch nejlepších profesionálů ve svých oborech. Mezi nimi Marka Lojdu, který je jedním z porotců českého finále světoznámé soutěže Bocuse d‘Or. „Pokud lidé mají zájem aspoň trochu o gastronomii, tak by tam neměli chybět. Mimo soutěže Bocuse d‘Or tam bude spousta živého vaření s těmi nejlepšími kuchaři České republiky, barmanská show, vše, co se týče gastronomie,“ zve zájemce šéfkuchař, jehož největším týmovým úspěchem je získání Michelinské hvězdy. Cenné zkušenosti sbíral při vaření v Česku i v zahraničí. „Já jsem shodou okolností v jedné restauraci s Michelinskou hvězdou pracoval ve Francii. A tam jsou ty nejvyšší požadavky ze strany kuchaře nebo kuchyně i ze strany servisu,“ vykládá Marek Lojda o nárocích na práci v nejvyšší úrovni gastronomického oboru.

Makro Czech Gastro Fest

Jedinečný festival toho nejlepšího, co může české pohostinství nabídnout, pořádá velkoobchod Makro ČR v partnerství s Českým gastronomickým institutem jako součást oslav 25 let od svého vstupu na tuzemský trh.

„Musíte být ve všem úplně nejlepší, abyste Michelinskou hvězdu získali. Je to strašně moc práce a obdivuju všechny, kdo ji mají a držím palce všem kuchařům tady v České republice a doufejme, že dostaneme třeba ještě další Michelinskou v hvězdu do České republiky.“

Podle Marka Lojdy je získání Michelinské hvězdy stejně náročné jako si ji udržet. 
„Je to obrovský tlak na celou kuchyň, hlavně na šéfkuchaře a je to moc těžké to zvládnout.“

Tenhle Gastro Fest si nenechte ujít

MAKRO CZECH GASTRO FEST se koná již 4.–6. května v pražském O2 universum. Během třídenního svátku gastronomie proběhne i národní finále světové soutěže Bocus d´Or, která je v kulinárním světě považovaná za obdobu filmových Oscarů.

Kompletní program festivalu, bonusové informace a prodej vstupenek na akci najdete na www.makroczechgastrofest.cz

Tagy: