Do Česka se žene chladný vzduch ze severu. Počítejte i s přeháňkami, radí meteorologové

Počasí 24.5.2023 6:47

Teploty, které se přibližovaly třicítkám, v následujících dnech poklesnou a budou se držet kolem 20 °C, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V týdnu bude převážně jasno až polojasno, hrozí však i přeháňky.

Kolem tlakové výše, která se bude zvolna přesunovat z Britských ostrovů nad Polsko, bude do Česka proudit chladnější vzduch od severu, postupně až od severovýchodu.

Ve středu by mělo být oblačno až polojasno, zpočátku místy až zataženo. Ojediněle se podle předpovědi meteorologů z ČHMÚ objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 až 19 °C.

ČTĚTE TAKÉ REPORTÁŽ: Panenskou přírodu u Odry ničí vyšší zájmy včetně armádních, státní ochrana selhává

Čtvrtek bude jasný až polojasný, ojediněle se objeví slabé přeháňky. „Nejnižší noční teploty dosáhnou 10 až 6 °C, v údolích na západě a severozápadě ojediněle až 4 °C, nejvyšší denní teploty pak dosáhnou 19 až 23 °C,“ uvedli meteorologové.

pátek bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C.

Sobota by měla být také jasná až polojasná. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 °C, v Čechách v údolích ojediněle až 3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 17 až 21 °C.

Bouřky udeřily na Česko, kde napáchaly škody?

Neděle bude spíše jasná až polojasná. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 19 až 23 °C. V nadcházejících dnech se denní teploty dostanou na 24 °C.

Tagy: