Putin spekulace o vážné nemoci neutlumil. Jeho nohy divoce „tancovaly“ vedle Lukašenka

Další videomateriál zavdává spekulacím, že zdravotní stav ruského prezidenta Vladimira Putina rozhodně není v pořádku. Záběry ze schůzky s běloruským protějškem Alexandrem Lukašenkem ukazují nekontrolované záškuby v jeho nohách, které mohou být důsledkem Parkinsonovy choroby. O Putinově zdraví se v posledních měsících hojně spekuluje, Kreml žádná oficiální vyjádření neposkytl.

Putin při schůzce seděl v křesle vedle Lukašenka, diskutoval s ním a mezitím jeho nohy zcela nepřirozeně „tancovaly“. Do toho se křečovitě držel opěrky na ruce. Od začátku války na Ukrajině je to jen jeden z mnoha podivných signálů těla strůjce agrese, které přiživují řeči o podlomeném zdraví.

Lidé na sociální sítích často zmiňují, že 70letý Putin bojuje s Parkinsonovou chorobou, zahraniční média pak s odkazem na zdroj z Kremlu před časem informovala o tom, že nemoc pokročila takovým způsobem, že mocnáře často postihují „bolehlavy a malátnost“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tyran a arcipizda z KGB. Ruskému cenzurnímu úřadu unikl seznam zakázaných urážek Putina.

Na začátku roku šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov prohlásil, že je úhlavní nepřítel všech Ukrajinců smrtelně nemocný. V rozhovoru pro ABC News byl mimo jiné dotázán na to, kdy Putin zemře. „Myslím, že velmi brzy. Doufám,“ odvětil Budanov, podle něhož má šéf Kremlu zřejmě rakovinu.

Lukašenko podpoří výrobu bitevníků

V pátek s Lukašenkem Putin jednal o podobě další spolupráce během pokračující války na Ukrajině. Bělorusko je připraveno Rusko podpořit výrobou bitevních letounů Su-25, které se už „v konfliktu osvědčily“.

S Putinem se běloruský lídr setkal v jeho oficiální rezidenci ve městě Novo-Ogarjovo u Moskvy. Zpravodajský portál Meduza poznamenal, že za posledního dva a půl roku, tedy od masových protivládních protestů, které vypukly v Bělorusku v roce 2020, se za Putinem vydal už čtrnáctkrát.

Lukašenko podle agentury DPA při setkání se svým ruským protějškem hovořil také o technologické spolupráci a vyzdvihl, že sankce západních zemí nedokázaly Bělorusko a Rusko připravit o jejich potenciál v oblasti výpočetní techniky.

Bělorusko, které je nejbližším spojencem Ruska, sice nevyslalo své vojáky do války proti Ukrajině, ale poskytlo Moskvě k útoku proti sousední zemi své území a letiště. V počáteční fázi invaze odtud ruská vojska vedla ofenzivu na Kyjev. Ukrajina se obává, že by se Bělorusko mohlo do války zapojit na straně Ruska ještě intenzivněji. Ve čtvrtek Lukašenko ale řekl, že se Bělorusko zapojí do bojů na Ukrajině po boku Rusů jen v případě, že bude samo napadeno.

Tagy: