Sledujte RADAR: Čekají nás lijáky a prudké ochlazení. Teploty spadnou až na 9 °C

Déšť v Praze (2. 8. 2024)

Počasí (10.9.2024 7:05)

Vlnu veder utnulo ochlazení doprovázené přeháňkami, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teploty se v následujících dnech dostanou těsně přes hranici 20 °C, ve středu bude pršet především na západě a severozápadě našeho území. Ve čtvrtek dešťová oblaka opanují většinu našeho území a teploty spadnou až na 9 °C.

Oblačné až zatažené nebe nás čeká během úterý. Místy se mohou objevit přeháňky, a to zejména nad územím Čech. K večeru bude mračen ubývat, ustávat budou i srážky, vyplývá z předpovědi ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: Dešťová hrozba pro Česko. Má vytrvale pršet, strašákem jsou povodně. Bude i sněžit?

„Na horách se budou teploty pohybovat okolo 13 stupňů Celsia, na zbytku území to bude v rozmezí 17 a 21 stupňů Celsia. Nejtepleji bude na jižní Moravě, kde naměříme až 23 stupňů Celsia,“ popsala ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Iveta Kodádková.

Během noci na středu bude polojasno, k ránu se mohou ojediněle objevit i mlhy. Teploty budou oscilovat mezi 12 a 8 °C.

Převážně polojasno by mělo zavládnout ve středu přes den. Od západu bude postupně přibývat oblačnosti. K večeru se mohou místy vyskytnout přeháňky, déšť se objeví hlavně na západě a severozápadě našeho území.

Denní maxima budou oscilovat mezi 18 a 23 stupni Celsia, na jihu Moravy naměří teploměry až 25 stupňů Celsia. Na západě při zvýšené oblačnosti může být kolem 16 stupňů Celsia.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve čtvrtek očekávají experti zataženou oblohu, zpočátku dne by mohlo nastat polojasno na východě našeho území. Přes Česko projde studená fronta. Na většině území bude pršet, ojediněle se mohou objevit i bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 9 a 14 °C.

Se zataženou oblohou můžeme počítat i v pátek. Většinu našeho území zasáhnou deště, které mohou být velmi vydatné. Teploty by se měly pohybovat mezi 9 a 13 stupni Celsia.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tajfun ve Vietnamu usmrtil 59 lidí a stovky jich zranil. Hrozí povodně a sesuvy půdy

Tagy: