Kritizovala Putina a skončila uškrcená v kufru. Ruská modelka předpověděla svou smrt

místo činu

Putin hrozí jadernými zbraněmi Satan 2

Ruskou modelku Grettu Vedlerovou zavraždil její přítel Dmytrij Korovin. Žena, která se netajila svou nenávistí k Putinovi, sama zřejmě předpověděla, že bude zavražděna. Na video si nahrála rozhovor s hotelovým personálem, kterému sdělovala, že ji chce někdo zabít, zmínila přitom jméno svého přítele.

To, že Korovin uškrtil svou přítelkyni na hotelovém pokoji, přiznal kriminalistům až o rok později. Vyšetřovatelům řekl, že spal tři dny vedle jejího těla a následně ji dal do kufru a odvezl do 482 kilometrů vzdálené Lipecké oblasti. Tam nechal kufr v autě v garáži svých rodičů. Na sociální sítě své přítelkyně přitom stále nahrával příspěvky, aby její smrt zatajil.

Nyní se ale ukázalo, že Gretta Vedlerová tušila, že zemře. Personálu v moskevském hotelu si stěžovala, že ji někdo chce zavraždit, za vraha přitom několikrát označila svého přítele. „Jsem z pokoje 708. Křičela jsem, vyhrožoval mi vraždou, ale nikdo mě nezachránil. Pamatuj si jeho jméno,“ žádala po manažerovi hotelu a vše si tajně nahrávala na video. Záběry pak odeslala svému kamarádovi.

„S Korovinem jsem se několikrát setkal, vůbec se mi nelíbil,“ uvedl kamarád zavražděné modelky. „Tato osoba je nepředvídatelná, bezzásadová a nebezpečná,“ dodal. Vedlerová měla s Korovinem údajně vleklé spory a následně se strhla ostrá hádka, která skončila tragicky.

„Dne 12. března 2022 bylo v garáži venkovského domu ve městě Lipeck nalezeno tělo modelky, která zmizela v Moskvě v roce 2021. Obžalovaný byl zadržen. Při výslechu se plně přiznal ke své vině a vysvětlil vyšetřovateli, že svou přítelkyni uškrtil v důsledku konfliktu, který vznikl z finančních a domácích neshod,“ uvedl podle webu Daily Mail Vyšetřovací výbor Ruské federace pro město Moskva.

Tagy:
Vladimir Putin smrt Moskva kufr Rusko Lipecká oblast Gretta Vedlerová Dmytrij Korovin