Sledujte RADAR: Silné bouře se ženou na Česko. Podívejte se, kde mají řádit nejvíc

Následky bouře v Praze

Počasí 11.7.2023 8:08

Podle meteorologů během noci na středu bude přes západní polovinu Čech postupovat pásmo bouřek. Hrozí nárazy větru kolem 70 km/h, kromě toho hrozí i kroupy. Další bouřky se následně mají tvořit během středečního odpoledne a večera. Tropické teploty nepolevily ani během úterý. Ani v příštích dnech by denní maxima neměla klesnout pod 30 stupňů Celsia. Po celé zemi tak stále platí zvýšená výstraha před požáry.

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před nočními bouřemi a upravil územní platnost před vysokými teplotami na středu.

🌩Konvektivní systém dosahuje úctyhodných rozměrů a proztím příliš neslábne. Kromě výrazné bleskové aktivity je i...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Tuesday, July 11, 2023

ČTĚTE TAKÉ: Stromy popadané na domy, zastavená doprava. Česko zasáhly silné bouřky

Ve středu se očekává oblačno až zataženo, místy také přechodně polojasno. Směrem od západu může dorazit občasný déšť, přeháňky či bouřky, v některých případech dokonce silné. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí od 17 do 21 °C, na severovýchodě okolo 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 stupňů Celsia, na jihovýchodě se vyšplhají až k 34 °C. Slabý vítr může v bouřkách zesílit, avšak večer by již měl znovu slábnout.

Během čtvrtku a pátku můžeme očekávat teploty 26 až 31 stupňů Celsia. V nočních hodinách nás pak čeká teplota v rozmezí od 12 do 16 °C, v noci na čtvrtek pak může dosáhnout i 19 stupňů Celsia.

Situaci ve svém regionu můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V sobotu bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou vyskytnout také přeháňky. Víkend bude skutečné tropický – naměříme 30 až 34 °C.

Kvůli vysokým teplotám platí na celém území Česka výstraha. Až do odvolání je tak v platnosti upozornění před možným rizikem vzniku požárů kvůli suchému a teplému počasí.

Tagy: