Sledujte ZÁZNAM Co Čech, to politik! s kandidáty na Hrad. Střet Hilšera s Janečkem

Co Čech, to politik! (202)

Úterní vysílání pořadu Co Čech, to politik! nabídne duel dvou prezidentských kandidátů – senátora Marka Hilšera a podnikatele Karla Janečka. Proč jsou přesvědčeni o tom, že by mohli vykonávat funkci hlavy státu? Pořad můžete sledovat živě od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Prezidentské volby by se měly uskutečnit na začátku roku 2023. Vzhledem k tomu, že Miloši Zemanovi uplyne už druhé prezidentské období, nebude moci kandidovat znovu. I když do voleb zbývá zhruba rok, některé osoby již kandidaturu potvrdily.

Senátor Marek Hilšer se ucházel o post hlavy státu už ve volbách v roce 2018, kdy se v prvním kole umístil na pátém místě. O rok později oznámil svůj zájem o Hrad znovu. V té době chtěl začít sbírat podpisy voličů a začít volební kampaň. To mu ale nakonec překazilo vypuknutí pandemie.

Nicméně kandidovat na hrad 45letý politik plánuje i nadále. „Mám velké šance, volby můžu vyhrát. Čekám, až bude vhodná příležitost, pak vše rozjedu. Pořádná kampaň ale začíná až zhruba čtyři měsíce před volbami,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS v květnu minulého roku.

Kandidaturu na prezidenta definitivně potvrdil během minulého týdne také miliardář Karel Janeček. Možnost kandidovat chce získat prostřednictvím podpisů běžných občanů. Spolupráci s různými politickými stranami odmítl, nicméně připustil, že je v kontaktu s některými senátory. Do jeho týmu má spadat například výkonný ředitel společnosti Lasvit Michal Hošek.

Pořad Co Čech, to politik! můžete sledovat od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Přehled potvrzených kandidátů a dalších často zmiňovaných jmen najdete zde.

Tagy: