Tragédie na honu: Lovec zasáhl osmiletého chlapce do hlavy. Ten zraněním podlehl

V anglickém hrabství Cumbria došlo v sobotu odpoledne k tragické události: Osmiletý Jay Cartmell byl postřelen během honu na králíky. Přestože chlapce záchranáři okamžitě letecky přepravili do nemocnice, těžkému zranění podlehl, informoval deník The Guardian.

Na farmě v oblasti Warcop se konal v sobotu hon na králíky. Během odpoledne vystřelil jeden z přítomných mužů na několik zvířat, ovšem zasáhl při tom chlapce, uvedl deník The Guardian.

ČTĚTE TAKÉ: Družku zavraždil před dětmi nožem a sekáčkem. Muž z Nového Boru se k hrůznému činu přiznal

Záchranná služba obdržela tísňové volání před třetí hodinou odpolední. Po příjezdu našli záchranáři chlapce se závažnými poraněními v oblasti hlavy a obličeje. Jay byl okamžitě přepraven vrtulníkem do nejbližší nemocnice. Navzdory maximální snaze lékařů však chlapec svým zraněním v noci podlehl.

Policie na místě incidentu zadržela zhruba šedesátiletého muže, který byl obviněn ze zabití z nedbalosti. Muž byl po výslechu propuštěn na kauci. Vyšetřování ale nadále pokračuje.

Místní jsou v šoku

Tragédie šokovala nejen rodinu, ale také místní komunitu ve vesnici Warcop, která má přibližně 500 obyvatel. „Projel jsem kolem farmy asi ve tři hodiny a viděl jsem vrtulník a lékaře, jak kráčí do kopce. Bylo tam také mnoho policistů, možná pět policejních vozů,“ uvedl místní obyvatel Frank Chalmers pro deník The Guardian.

Zpravodajství BBC mluvilo s dalšími obyvateli Warcopu. Jeden z nich, David Wood, popsal situaci jako strašlivou: „Cítím se otřesen, ale těžko se to popisuje. Život byl tomu chlapci vzat příliš brzy.“ Další z obyvatelek obce k tomu poznamenala: „Je to naprosto strašné.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena tajně porodila do záchodu, dítě zemřelo. Nejvyšší soud v Brně potvrdil trest za vraždu

Tagy: