Sledujte ZÁZNAM Volebního studia CNN Prima NEWS: Unikátní projekce výsledků i názory expertů

Plakát volební den

Volby 2021: Průběžné výsledky a komentáře (4)

Je jasno, jak dopadly letošní sněmovní volby. CNN Prima NEWS odstartovala speciální studio v sobotu 9. října od 11:00. Divákům nabízí nepřetržitě po celý den komplexní zpravodajský servis s komentáři exkluzivních hostů, živé vstupy ze štábů kandidujících politických subjektů, volební aktuality a dění z regionů.

Krátce po uzavření volebních místností jsme zveřejnili i odhadované projekce finálních výsledků, které realizovaly Ústav empirických výzkumů STEM a společnost STEM/MARK. V rámci televizního vysílání i na webu CNNPrima.cz se diváci mohli prostřednictvím unikátní interaktivní volební mapy Česka podívat, jak volili jejich sousedé ve všech volebních okrscích v republice.

Volební studio CNN Prima NEWS zahájila v sobotu od 11:00 trojice moderátorů Terezie Tománková, Libor Bouček a Markéta Fialová, kteří diváky provázeli až do večerních Hlavních zpráv.

Do 13:00 byli hosty expremiér Jiří Paroubek, sociolog Jan Herzmann, komentátoři Petr Honzejk a Petr Kolář. Poté nastoupili až do Hlavních zpráv bývalý premiér Mirek Topolánek, exministři Miroslav Kalousek, Cyril Svoboda, sociolog Martin Buchtík a politolog Jan Kubáček.

Od 14:00 jsme nabídli nejen tradiční servis s průběžnými volebními výsledky, ale díky partnerství s Ústavem empirických výzkumů STEM a společností STEM/MARK také tematickou analýzu volebních výsledků napříč jednotlivými kraji a hlavně odhadované projekce finálních výsledků voleb. Přibližně hodinu a půl po uzavření volebních místností bylo možné sdělit, jak volby s největší pravděpodobností dopadnou, a zprostředkovat živě reakce politických lídrů.

„Byli jsme první, kdo zahájil předvolební vysílání, již od července jsme divákům nabízeli informace o nadcházejících volbách. Od září pak každodenní volební blok, včetně nových pořadů, které jsou divácky oblíbené. Proto jim chceme i v závěrečný den voleb poskytnout komplexní vysílání, které primárně pokryje CNN Prima NEWS, během dne zároveň zařadíme několikrát i krátké mimořádné zprávy na stanici Prima, kde budeme pomocí infografiky dodávat i průběžné výsledky,“ říká Pavel Štrunc, šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS.

Volby 2021 v jasných otázkách a odpovědích

Zajímají vás konkrétní body z programů politických stran, ale nechcete se probírat stovkami stránek? Redakce CNN Prima NEWS vybrala hlavní témata za vás.

Programy stručně

Interaktivní mapa na webu

Se začátkem sčítání hlasů bylo aktuální dění ve volebních štábech devíti stran, hnutí a koalic zprostředkováno reportéry a moderátory CNN Prima NEWS i webu CNNPrima.cz.

„Prostřednictvím interaktivní volební mapy na webu CNNPrima.cz napojené na data ČSÚ se diváci u televizních obrazovek a na zpravodajském webu budou moci podívat, jak dopadly volby přímo v místě jejich bydliště, i na to, jak volili jejich sousedé,“ vysvětluje Tomáš Večeřa, zástupce šéfredaktora a ředitel on-line zpravodajství CNN Prima NEWS.

Nejzajímavější výsledky i z těch nejmenších volebních okrsků z on-linového studia komentoval moderátor Jaroslav Brousil. Reakce a novinky ze sociálních sítí přinesla moderátorka Karolina Hošek.

Večerní volební studio – Česko: jak dál?

Od 20:00 přišlo na řadu volební večerní studio s moderátory Pavlínou Wolfovou a Petrem Suchoněm. Hlavním pilířem vysílání jsou průběžné reakce a rozhovory s vítězi i poraženými voleb z řad politických lídrů a také hodnocení odborníků a komentátorů.

CNN Prima NEWS nabídla exkluzivní rozhovor s exprezidentem Václavem Klausem o tom, jak hodnotí výsledek voleb a koho by on sám pověřil sestavováním vlády. Následovat bude debata komentátorů, které se zúčastní Jiří Pehe, Lenka Zlámalová, Jaroslav Plesl či Petr Holec. Názory přidají i ekonomičtí experti Ilona Švihlíková a Lukáš Kovanda.

Povolebním aktualitám i budoucímu vývoji se bude v neděli po volbách věnovat i diskusní pořad Partie, které se zúčastní zástupci čtyř politických subjektů s nejvyšším počtem volebních hlasů.

Tagy: