Smrt na písníku. Cizinec se v Mělicích ztratil kamarádům pod hladinou, oživování bylo marné

Na Pardubicku se v sobotu utopil 35letý cizinec.

35letý cizinec na Pardubicku za touhu zchladit se v horkém dni zaplatil životem. Na mělickém písníku se kamarádům na chvíli ztratil ve vodě z dohledu a už z ní nevyplaval. Desítky minut ho poté hledali potápěči hasičů s policisty. Po vytažení z vody se ho snažili oživit, pomoci mu ale už nebylo.

Hlášení o možném tonutí přišlo pár minut před 21. hodinou. Policisty a hasiče volali kamarádi a kolegové 35letého cizince. Skupina se o horké sobotě vydala zchladit v závěru dne na pláž mělického písníku, kde kempují stovky lidí. Když jeden z cizinců vylezl na chvíli z vody, aby se podíval na telefon, ztratil se mu podle svědectví kamarád z dohledu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nebojte se smrti, káže umělá inteligence v kostele. Najde tajemství lidského života?

„Nikde jsme ho neviděli. Nevěděli jsme, jestli třeba nevyplaval jinde, tak jsme obcházeli břehy a hledali jsme ho, ale nikde nebyl. Potom už jsme volali pomoc. Přijela policie a hasiči se člunem,“ řekl redaktorovi CNN Prima NEWS jeden ze skupinky mužů na místě.

Hasiči se pustili do pátrání pod hladinou v naději, že ještě muže objeví. Nakonec bezvládné tělo našli v hloubce zhruba dva a půl metru. „Okamžitě zahájili pokusy o resuscitaci, v té potom pokračovali záchranáři, kteří dorazili na místo,“ sdělila policejní mluvčí Dita Holečková.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Toalety pomazané výkaly a močí. Němečtí plavčíci nadále svádí zoufalé boje s výtržníky

Obnovit životní funkce se už ale nepodařilo. Muž byl pod hladinou příliš dlouho. Policisté nařídili soudní pitvu k objasnění příčiny smrti. Až po ní bude jasnější, co se mu ve vodě mohlo přihodit.

Tagy: