Černý čtvrtek na českých silnicích: Při druhém nejtragičtějším dni letos zemřelo šest lidí

Při dopravních nehodách na českých silnicích zemřelo ve čtvrtek šest lidí. Jde tak zřejmě o druhý nejtragičtější den letoška po 24. lednu, kdy na silnicích zahynulo sedm lidí. Vyplývá to z policejních statistik.

Celkem se ve čtvrtek stalo 264 nehod. Dva lidé zemřeli ve Středočeském kraji, po jedné oběti statistiky uvádějí v Praze, Plzeňském, Libereckém a Olomouckém kraji. Mezi mrtvými jsou podle dostupných informací dva řidiči motocyklu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrtelná srážka seniorky v Praze 8. Řidič náklaďáku ujel, nehody si nemusel všimnout

U Vestce u Prahy zemřel ve čtvrtek motorkář, který narazil do svodidel. Druhou obětí ve středních Čechách byla spolujezdkyně při střetu dvou osobních aut na dálnici D4 na Příbramsku.

Šestačtyřicetiletá řidička motocyklu zahynula ráno na silnici u Přerova-Henčlova. Podle policie se snažila předjet nákladní automobil, ale manévr už nestihla bezpečně dokončit.

Na silnici poblíž Nebílovského Borku nedaleko Plzně zemřel odpoledne osmnáctiletý řidič osobního automobilu, který se na křižovatce srazil s nákladním autem. A mezi čtvrtečními oběťmi je i osmdesátiletá žena, kterou na přechodu pro chodce v pražské Libni srazilo nákladní auto. Řidič vozidla z místa nehody ujel.

Zatím nejtragičtějším letošním dnem na silnicích je 24. leden, kdy se stalo pět smrtelných nehod. Čtyři z nich si vyžádaly po jednom úmrtí a při páté zahynuli na dálnici D1 u Brna tři lidé. Při havárii se tehdy na 208. kilometru D1 srazila dodávka a kamion a v dodávce zemřeli podle policie tři cizinci. Jednou z tragických nehod toho dne byla rovněž srážka nákladního auta s vlakem na železničním přejezdu u Dolní Lutyně na Karvinsku. Srážku nepřežil strojvedoucí a 19 lidí ve vlaku bylo zraněno.

Sedm obětí nehod je nejvyšší množství mrtvých při haváriích za jeden den od roku 2019. Více obětí za den bylo předtím 11. listopadu 2019, kdy zahynulo osm lidí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidič náklaďáku zkolaboval po bodnutí hmyzem. Záběry ze Znojemska odhalují děsivou jízdu

Tagy:
silnice dopravní nehoda Středočeský kraj Liberecký kraj Olomoucký kraj Praha katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda