Čtyřletý chlapec v Ostravě skákal na parapetu, zasáhla sociálka. Promluvila rodina i svědci

Šokující záběry: Malý chlapec v Ostravě nahý balancoval na parapetu. K tragédii chybělo málo

Do těžko pochopitelného případu čtyřletého dítěte, které v Ostravě skákalo na parapetu v okně ve druhém patře, se vložila sociálka – její pracovníci ho matce odebrali. Nahý chlapec se podle záběrů pohyboval v okně jednoho z bytových domů v městské části Ostrava-Poruba. Držel se buď jednou rukou okna nebo se opíral o zeď, zatímco matka doma spala. O případ, který mohl skončit tragicky, se od začátku zajímala také policie. Píše o tom web Blesk.

V předběžném opatření měly sociální úřady 25leté matce dítě odebrat. Podle dědečka malého chlapce rozhodnutí úřadů všichni obrečeli. „Mají se moc rádi,“ popsal a doplnil, že mezitím okna zabezpečil, aby nešla úplně otevřít. Do tří měsíců, kdy bude soud, se snad podle něj vše spraví, cituje dědečka web Blesk, který o incidentu na začátku týdne informoval.

ČTĚTE TAKÉ: V ulicích Opavy běhají krysy, odpad začíná smrdět, říká primátor. Bojí se šíření infekcí

„Vnuk je bohužel postižený, nezvladatelný. Utíká, kouše ji. Má to s ním těžké. Potřebovala by odbornou pomoc, protože je na všechno sama, otec je grázl,“ zastal se ženy dědeček. Chlapec měl v pondělí nastoupit do školky pro postižené, zda ho tam bude sociálka vodit, netuší. Ujistil ale, že za ním budou jezdit.

Úřad, který případ řeší, se k situaci zatím nevyjádřil. „OSPOD (orgán sociálně-právní ochrany dětí, pozn. red.) se nebude do uzavření případu k věci vyjadřovat,“ cituje Blesk mluvčí obvodu Ostrava-Jih Bronislavu Rudinskou Supíkovou.

Kousek od fatálního pádu

Z pořízených záběrů, o kterých Blesk informoval na začátku týdne, je patrné, že malé dítě na parapetu nejdříve něco zahodilo a poté začalo dupat, zatímco se dlaněmi opíralo o úzkou stěnu mezi okenní tabulí a okrajem. V hloubi pod ním bylo poházené harampádí, které ho v případě pádu mohlo vážně zranit. Chlapec občas zaběhl zpět do bytu otevřeným oknem, ale znovu se vracel na nebezpečnou plochu.

Podle svědka děsivé scény, který video zaslal webu Blesk, se nejedná o první případ. „Vyběhli jsme ven a pod tím oknem drželi deku. Kluk si sedal, vstával, otáčel se, no děs,“ popsal pro web. Následně dorazili hasiči, kteří museli vyrazit dveře. Tam našli matku chlapce, jak spí se sluchátky v uších.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Francií otřásla vražda dívky. Tělo bylo zakopáno v parku, podezřelý Maročan měl být vyhoštěn

Tagy:
Francie společnost okno Ostrava Opava trestná činnost parapet Orgán sociálně-právní ochrany dětí Blesk Ostrava-Jih trestná činnost, právo a spravedlnost