Bezohledný lyžař usmrtil na sjezdovce osmiletého Alexe. Soud mu uložil podmínku a pokutu

Lyžařské středisko Snowparadise Veká Rača, kde malý Alex tragicky zemřel

Malý Alex tragicky zemřel na sjezdovce

Dva roky vězení s podmínečným odkladem na zkušební dobu tří let. Tak zní výše trestu pro 21letého mladíka, který loni v únoru na sjezdovce ve slovenském lyžařském středisku srazil a usmrtil teprve osmiletého Alexe. Viník navíc musí chlapcově rodině zaplatit v přepočtu přes 600 tisíc korun jako náhradu škody. O rozhodnutí soudu informovala slovenská média.

Pondělní rozsudek není pravomocný, obě strany se mohou do 15 dnů odvolat, jak píše web RTVS.

K tragédii došlo v únoru 2023 ve slovenském lyžařském středisku Velká Rača Oščadnica. Lyžař podle všeho nepřizpůsobil rychlost a způsob své jízdy a na svahu se srazil s osmiletým Alexem. Ten zůstal po srážce bezvládně ležet na sjezdovce. Záchranáři ho sice transportovali do nemocnice, zachránit se ho ale už nepodařilo.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivou srážku na svahu zachytilo video. Přiřítil se lyžař, který malého Alexe odmrštil

Obviněn byl 21letý mladík, který svoji vinu loni v listopadu u soudu přiznal. Malého chlapce údajně přehlédl. „Alex byl pod takovým kopečkem a měl lyže zapíchnuté ve sněhu. Shora jel lyžař, který ho neviděl, a narazil do něj. Alex letěl několik metrů,“ popisovala nehodu chlapcova maminka, která se prý ale na mladého lyžaře nezlobí.

„Nic mu nevyčítám. I on na místě plakal, neudělal to schválně a vím, že na to do smrti nezapomene,“ uvedla tehdy.

Tagy: