Legendární zpěvačka se po 13 letech vrací na scénu. Její hit zazněl v seriálu Stranger Things

Anglická zpěvačka a skladatelka Kate Bushová v pátek oznámila, že se po 13 letech vrací na hudební scénu. Za novou inspirací 66leté art-rockové umělkyně může stát i její hit Running Up That Hill, který se díky seriálu Stranger Things dostal po téměř čtyřiceti letech znovu na první místa hitparád. O svém návratu Bushová informovala v rozhovoru pro BBC Radio 4.

„Opravdu se těším, až se vrátím do kreativního prostoru, už je to dlouho,“ prozradila Bushová v rozhovoru pro BBC Radio 4. V hlavě má prý spoustu nápadů, na nových věcech ale zatím ještě pracovat nezačala.

ČTĚTE TAKÉ: Nejsme sezónní záležitost, říká Garand po 20 letech na scéně. Dřív to byl chaos, teď má „šuplíky“

Bushová se poprvé prosadila v roce 1978 a je známá díky hitům ​​jako Wuthering Heights, Hounds of Love, Babooshka nebo King of the Mountain, připomíná BBC. V roce 2022 si získala fanoušky mezi mladší generací díky seriálu Stranger Things na Netflixu, když byla v jednom z dílů použita její skladba Running Up That Hill (A Deal With God). Hit se okamžitě probojoval na první příčky hitparád, a to znovu téměř po čtyřiceti letech.

Podle The Independent je ale nepravděpodobné, že by zpěvačka pokračovala ve stylu zmíněného hitu z roku 1985. „Průkopnická anglická hudebnice je ve svých 66 letech polovinu života od mladé individualistky, která v 70. a 80. letech připravila novou půdu pro další generaci zpěvaček a skladatelek,“ napsal web.

Na scénu se Bushová vrací po více než deseti letech mimo záři reflektorů. Poslední album 50 Words for Snow vyšlo v roce 2011, poslední živé vystoupení odehrála v roce 2014.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kollera ve skupině Lucie nahradí Viktor Dyk. Sen, o kterém se mi ani nezdálo, komentoval

Tagy:
hudba rozhovor Netflix BBC celebrity BBC Radio 4 Stranger Things Kate Bushová Running Up That Hill umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Na Větrné hůrce Hounds of Love Babooshka