CNN Prima News Luboš Kastner

Luboš Kastner

Výpis příspěvků ke štítku „Luboš Kastner“

Točené pivo za 70 korun a extrémně drahý řízek? Už brzy realita, předpověděl restauratér

4. srpna 2022 20:54

Na zdražování energií a potravin logicky doplácejí i restaurace. Podle představitele Asociace restauratérů Apron Luboše Kastnera hospody vlivem krize často mění od základu obchodní strategii. Upravují menu a rovněž zmenšují porce. Zdražení ale nejspíš žádný z podniků neuteče. Za kolik budou restaurace na podzim nabízet obědy či točené pivo?

Neočkovaným nenaléváme. Přesto jsme na mapě rebelů, stěžuje si hospodský

2. února 2022 05:28

Protiepidemická opatření nejsou po chuti celé řadě lidí. O krok dál šli někteří restauratéři, kteří otevřeně odmítají dodržovat vládní nařízení a do svých provozoven pouští lidi bez jakýchkoliv omezení, tedy i bez očkování. Dokonce existuje i interaktivní mapa s takovými restauracemi a dalšími zařízeními. Některé provozovny jsou na ní ale neprávem, a tudíž se brání.

Šokující, absurdní, likvidační. Organizátoři akcí a podnikatelé kritizují nová opatření

25. listopadu 2021 19:51

Nově oznámená vládní opatření jsou absurdní, diskriminační a pro některé i likvidační, zlobí se hned několik asociací a spolků. Kvůli omezení otevírací doby přijdou některé podniky o nejsilnější sezónu, na kterou se připravovaly po celý rok. MMnoz po několika lockdownech už nemají žádné rezervy a hrozí jim krach.

Spropitné v Česku má být dobrovolné, číšníci by se jinak nesnažili, říká Kastner

15. srpna 2021 12:58

Gastronom Luboš Kastner má za to, že spropitné by v českých restauracích i nadále mělo být dobrovolné. Personál by se totiž jinak nemusel snažit, protože by rovnou počítal s jistými penězi. Představitel Svazu malých a středních podniků a živnostníků i restauratérského spolku Apron v rozhovoru pro CNN Prima NEWS dále například hovořil o potřebě zlegalizovat spropitné, aby se tak pomohlo číšníkům a servírkám.

Jak na spropitné? V Evropě hosté platí automaticky, v Česku nemusí dát ani korunu

14. srpna 2021 17:21

V Česku je spropitné v restauracích nedílnou součástí příjmů číšníků a servírek. Peníze od hostů navíc pro ně představují nezanedbatelnou částku k jejich platu. Výše spropitného je v tuzemsku tradičně věcí zákazníka, nemusí je dokonce dávat vůbec. Jsou však i restaurace, které po západním vzoru jdou cestou připisováním sazby na účet.

Lidé se do hospod nehrnou. Mnozí se bojí koronaviru, jiní si zvykli pít doma

5. července 2021 13:10

Zavřené restaurace a bary jen složitě lákají zpět své někdejší zákazníky. Už několik týdnů mají sice otevřené nejen zahrádky, ale lidé se nehrnou. Mnozí se totiž stále bojí koronaviru, jiní si jednoduše zvykli popíjet doma. Situace je nejhorší v menších městech. Podle průzkumů se do restaurací bojí každý desátý Čech, který je dříve běžně navštěvoval.

Na podzim se může znovu zavírat, připustil Havlíček. Restaurace omezení odmítají

11. června 2021 17:35

Nikdo soudný nemůže dát garanci, že na podzim nebudou další omezení, uvedl ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Spolu s restauratéry věří, že režim bezpečné provozovny bude fungovat podle plánu. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na brífinku o budoucnosti gastronomie dodala, že kvůli soudu už nebude možné vyhlásit lockdown bez nouzového stavu.

Neočkovaným nenaléváme. Restauratéři hosty kontrolovat nebudou, stačit bude vývěska

12. května 2021 21:46

V restauracích hostinští nebudou kontrolovat očkování či negativní testy na koronavirus, stačí, když vyvěsí sdělení, že obsluhováni budou jen hosté splňující podmínky stanovené ministerstvem zdravotnictví. Při případné kontrole hygieniků se pak z nedodržení vládního opatření bude zodpovídat host, nikoliv provozovatel podniku. Zástupce Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) Luboš Kastner ve středu večer uvedl, že jde o výsledek dohody s hlavní hygieničkou Pavlou Svrčinovou.