Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly

Skrytý bar Minus One v nově zrekonstruovaném hotelu W Prague

Exkluzivní nahlédnutí do skrytého baru Minus One. Čtyři rozličné prostory, unikátní koktejly a celý tým profesionálů

Pamatujete na legendární pražský Grandhotel Evropa? Budova dospěla k ikonickému znovuzrození. Po téměř 10 letech rekonstrukce otevřel hotel W Prague, ve kterém se v podzemních prostorách nachází skrytý poklad – bar Minus One. Hosté tak mohou navštívit prémiovou koktejlovou scénu pod vedením držitele několika ocenění včetně Barmana roku Jana Šebka. A takový zážitek jsme si s pořadem Za barem nemohli nechat ujít.

Prostor o čtyřech místnostech pro každého – klidnější pro přátelskou konverzaci, živelný prostor s kabaretním nádechem, hudební a společenský lounge s teplým zlatým osvětlením nebo tzv. tasting room. Každý kout Minus One vytváří unikátní designový zážitek i pro ty nejnáročnější hosty. Je pouze na návštěvníkovi, po které variantě sáhne.

ČTĚTE DÁLE: Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev

S projektem Za barem si Pavlína Švarcová klade za cíl dostat bamanské řemeslo mezi širokou veřejnost a nechat ji nahlédnout do zákulisí těch nejpůsobivějších barů nejen v Praze, ale i po celém Česku. Je libo sexy svěží daiquiri, sofistikovaný boulevardier, anebo zkrátka nevíte a chcete se nechat inspirovat?

Menu baru předkládá hostům inovativní „signature“ drinky, ale i reinterpretované klasické koktejly. „Lidi se určitě naučili barové kultuře, zároveň ale nikomu neodpíráme to, co má rád. Hosté chtějí zkoušet nové věci, ale jsou i tací, kteří jdou po jistotě. My se o lidi snažíme postarat tak, aby něco nového vyzkoušeli, ale zároveň je ujistit v tom, že jim to bude chutnat. Hosté mají občas z nových chutí strach a vědí, že to klasické mojito znají a dají si ho raději. Z toho je chceme ale vyvést,“ poznamenává bar manager Jan Šebek.

Nejen koktejly, ale i artistické a skleněné instalace v celém hotelu, jejichž kurátorem je studio Adam Ellis Studio a místní umělci, nadchnou na první pohled. První butik KLIMCHI navíc představuje pro bar elegantní bohémské sklo.

Proč se Šebek z proslulého karlovarského Becher's Baru rozhodl přesunout do Prahy? Jaký je šéf? A dovede se svým týmem nalákat hosty v dnešní těžké konkurenční době? Odpovědi nejen na tyto otázky se dozvíte v reportáži v úvodu článku. A pokud si chcete doma udělat rychle skvělý drink nebo oslnit návštěvu, doporučujeme Whisky Highball v netradičním pojetí. Šéfbarman Luca Cerqueglini vám přináší jednoduchý návod:

  • 4cl skotské whisky
  • 6cl kdoulovo-jablečného džusu
  • 2-3 zástřiky kyselinového roztoku, který lze nahradit citronovou šťávou
  • 1cl perlivé vody
  • aroma z mandarinkové a citronové kůry

Co označuje highball? Delší míchaný nápoj, který má zpravidla složení kombinace libovolné lihoviny či fortifikovaného vína a nápoje syceného oxidem uhličitým. Právě nejvýznamnějším zástupcem celé skupiny je skotská whisky se sodou. Všechny výše zmíněné ingredience tedy smícháme, pořádně prostirujeme a přelijeme do vysoké dobře vychlazené sklenice přes pořádnou kostku ledu. Zastříkneme aromatem z mandarinkové a citronové kůry a koktejl je na světě. Na zdraví!

Tagy:
hobby alkohol Evropa hotel galerie volný čas nápoj drink barman bar koktejl Jan Šebek Adam Ellis mixologie Luca Cerqueglini Za barem umění a zábava umění, kultura, zábava a média produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas cestovní ruch a volnočasový průmysl zájem o jídlo a pití prostory pro volnočasové aktivity Klimchi Mariam Ahmed Minus One W Prague grandhotel Evropa